Bivirkninger av grapefrukt og granateple

Grapefrukt har en del skumle bivirkninger. Granateple også. Mer om dette her...

Grapefrukt, grapefruktjuice og granateple bør inntas med måte

Fruktjuicen som kan ha uønsket effekt på medisin… 

Det er ikke all frukt som er like sunn. Inntak av granateple, grapefrukt og ikke minst grapefrukt-juice kan i følge amerikanske forskere ha en utilsiktet og skummel bivirkning. Ved en tilfeldighet oppdaget man at disse fruktene innvirker på en rekke medisiner, særlig ga juicen dramatiske utslag. Det er heller ikke mye som skal til; ett glass grapefruktjuice kan flerdoble virkningen av en rekke medisiner, bl.a. Simvastatin og Lipitor.

Flest selskapsleker for voksne: www. Johnsteffensen. NoÅrsaken til at juice er verre enn selve frukten, er at når det lages grapefruktjuice, presser man hele frukten, inkludert skallet. Det er i skallet at furanokumariner fins mest konsentrert, dvs. det stoffet i grapefrukt som kan ha innvirkning på legemidler. Det er påvist minst 50 ulike legemidler som i større eller mindre grad påvirkes av furanokumariner. En del blodtrykkspreparater og medisiner mot høyt kolesterol står bl.a. på listen, noe som man bør være spesielt oppmerksom på. Virkningen varer gjerne i to døgn. 

Forskerne ved universitetet i Chicago tror at furanokumariner også kan ha positive effekter. Bl.a. er det konstatert at en del cellegifter påvirkes av stoffet, noe som trolig kan føre til at enkelte cellegifttyper på sikt kan reduseres i kombinasjon med inntak av furanokumariner. Dette blir det forsket videre på.

Se mer her (blant annet listen over medisiner som reagerer på furanokumariner).

La andre få vite om dette innlegget..