Kjempende, tilgitt synder

Hva er en kristen? En tilgitt synder... Foto: stocksnap (pixabay)

Bibelord

«Gud, vær meg synder nådig!»

(Lukas 18,13)

Den beste definisjonen på hva en kristen er for noe

Din tid er nå... Tanker ut fra ord i bibelen. Johnsteffensen. No
Klikk for flere bibelord…

Hvis du aldri har kjent gleden over å ha fått syndenes forlatelse, har du gått glipp av kristendommens egentlige glede. Tilgivelse for din synd kan du få gjennom syndsbekjennelsen i kirken, eller din nattverdgang, eller at du ber til Gud om tilgivelse – eller samtaler med en sjelesørger, eventuelt en kristen venn. Å leve med syndenes forlatelse gir grunn til konstant glede.

«Gud vær meg synder nådig» ba tolleren i tempelet, han visste at han hadde gjort mye som ikke var bra, både som privatperson og offentlig tjenestemann. Det hadde vært lett for ham å stikke penger i egen lomme, penger som han i navnet krevde inn på vegne av myndighetene, men der han etter hvert hadde blitt en dreven bedrager. Han hadde ingen ting å skryte av, og han visste at de syndene han hadde gjort, ikke kunne skjules for Gud. Han var så skamfull at han ikke våget å løfte blikket mot himmelen, men slo seg for brystet og sa: «Gud, vær meg synder nådig!» 

I det samme rommet stod en fariseer og utbasunerte overfor Gud hvilken prektig tjener han egentlig var. Fariseeren takket Gud for at han «ikke var som andre mennesker.» Hans bønn var en bekreftelse av hans egen fortreffelighet, hans overdrevne behov for oppmerksomhet, trangen etter makt og status. Fariseeren var som den greske gutten Narkissos som i følge myten ble så forelsket i sitt eget speilbilde, at han ble helt fortapt i seg selv. Betegnelsen narsissistisk personlighetsforstyrrelse springer ut fra den myten, det vil si en tilstand der en person mener at han er bedre enn alle andre.

Men tilbake til tempelet… I Lukas 18, 9-14 leser vi om fariseeren og tolleren, og i det siste verset feller Jesus dom over dem begge: «Tolleren gikk hjem rettferdig for Gud, den andre ikke.» 

Er dette viktig for deg? Del teksten med andre. Johnsteffensen. NoDerfor skal du unne deg gleden over å få syndenes forlatelse. Her er vi med den beste definisjonen på hva en kristen er for noe. Den som er kristen, regner seg ikke som bedre enn andre. Den kristne innrømmer at han ikke strekker til, men har fått Herrens tilgivelse for sin synd. I dette ligger enda en dimensjon; at den kristne forsøker etter beste evne å ikke synde igjen. Derfor er en kristen også en kjempende, tilgitt synder. Så enkelt – så vanskelig. (JS)

Ta vare på Guds ord.

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Illustrasjon øverst: StockSnap (Pixabay)

I ditt lønnkammer kan du be denne vakre sangen…

La andre få vite om dette innlegget..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.