Verdens morsomste vits – og verdens dårligste….

Tyskerne har lettest for å le.

Her er verdens morsomste vits

Humoren er avhengig av hvor en bor på planeten. Tyskerne har lettest for å le. De som har vanskeligst for å briste ut i latter, er kanadierne.Britiske forskere kunne for en del år tilbake fortelle hvilken vits som var verdens morsomste inntil da. De som sto bak det ambisiøse prosjektet, hadde forsket på vitser i et helt år. 

De kalte det tidenes største vitenskapelige studie av humor, og British Association for the Advancement of Science ba nettbrukere over hele verden sende inn sine aller beste vitser, samt rangere andres forslag. Det kom inn 40 000 morsomheter, og det ble foretatt om lag to millioner rangeringer. Til sist endte man opp med verdens morsomste vits. Den lyder: 

To jegere er ute i skogen da en av dem kollapser. Han ser ikke ut til å puste, og øynene hans er glassaktige. Den andre drar frem mobiltelefonen sin og ringer nødsentralen.
Da han får svar, sier han bestyrtet: «Min venn er død! Hva kan jeg gjøre?»
Personen på nødsentralen svarer avvæpnende:  «Ta det med ro. Jeg kan hjelpe. Aller først, la oss forsikre oss om at han virkelig er død.»
Det blir stille… så høres et skudd. Tilbake i telefonen sier jegeren: «Ok, hva nå

Forskningen viste også at det var store forskjeller i humoren alt etter hvor en befinner seg på planeten. De som hadde lettest for å le, var tyskerne, mens kanadierne lo minst. Amerikanerne foretrakk vitser som latterliggjorde andre mennesker, mens det i Australia, New Zealand og Storbritannia ble mest latter knyttet til ordspill.

Vitser som kunne lette på alvorlige temaer som død, sykdom og ekteskap, var europeernes favoritt. En av europeernes favorittvitser var denne: 

Pasienten sier: «Doktor, i går forsnakket jeg meg. Jeg hadde middag med min svigermor og ønsket å si; ‘Kan du være så snill å sende meg potetene?» Men i stedet falt det ut av meg: Din dumme ku, du har fullstendig ødelagt livet mitt.» 

… og verdens dårligste

Helt til slutt skal du få vitsen som ble kåret til verdens dårligste av de britiske forskerne::

– Hvor mange steder bor en bjørn i løpet av livet?

– I 10 hi

– Ikke le

Mm900041123

 

La andre få vite om dette innlegget..