Svenske helskrudde fruer

Svenske hollywood fruer

Svenske helskrudde fruer

Svensksvenske hollywood-fruere hollywood-fruerÅ kunne velte seg i penger gjør øyensynlig noe med folk. Rikdommen kan gå til hodet på dem, noe TV3-serien «Svenske Hollywood-fruer» til fulle viser. Pengene får frem det verste i damene, den ene «fruen» fremstår mer uspiselig enn den andre, og de forfekter et menneske- og verdisyn som kan skremme vannet av de fleste. Når en ser hva disse, i egne øyne vellykkede, fine fruene foretar seg – og hvilke tanker de gir uttrykk for, synes alt bare tragisk. Jeg merker at jeg blir nedstemt og lei på menneskehetens vegne. Serien viser til fulle hvor ille det kan gå når mennesker som tilsynelatende har levd et ganske normalt liv hjemme i Sverige, til de grader mister bakkekontakten når de drar til USA og finner seg en (eller etter hvert flere) riking(er) til å forsørge seg.

Fruene lever et liv i luksus og glamour og gjør tilsynelatende ingen verdens ting. Bortsett fra det å date, gå på venninnetreff eller bare slå tiden i hjel. «Jeg har sommerferie hele året», sa en av dem, og dermed kan en lure på hvilken skrulling som betaler for gildet. Kanskje er det dyktige skilsmisseadvokater som har sørget for at «fruen» har til salt i grøten + litt til… For flertallet av dem arbeider ikke. Det vil si, en av dem, er i ferd med å bygge seg opp «et imperium» som eiendomsmegler, en forholdvis ung spirrevipp som ser på seg selv som umåtelig vellykket – 100% perfekt – og som også jakter på den store kjærligheten – eller store lommeboken. For rette vedkommende må ikke bare ha six-pack (noe som i følge henne er en absolutt forutsetning), den heldige (eller uheldige) må også ha mye penger på bok, samt kunne vise til en minst like vellykket og inntektsbringende forretningsvirksomhet som den hun selv driver. Jeg husker min far sa til meg på spøk da jeg var tenåring og begynte å interessere meg for jenter: «Har du sjekket hennes fars lommebok?» Det er akkurat dette de svenske Hollywoodfruene sannsynligvis gjør, og er ikke lommeboken eller bankkontoen stor nok, er mannen heller ikke vellykket og dermed ikke interessant. I hvert fall fullstendig ubrukelig som potensiell ektemann.

De helskrudde fruene virrer rundt som hodeløse høns, uten mål og mening, ingen vet hvor de tar veien – eller hva de finner på. Som det å gi sin 10 år gammel bikkje gebiss (evt. implantat), se på seg selv som fullstendig perfekt – hevet over absolutt alle andre – ikke vise den minste tegn til selvkritikk, kontinuerlig baksnakke hverandre, aldri være fornøyd med sitt eget utseende, kjøpe botoxpakker i øst og vest til ansiktet blir deformert (noe de selvsagt ikke legger merke til selv…), omtale seg seg selv i tredjeperson på samme vis som Hercule Poirot gjør, osv.

Svenske Hollywood-fruer viser til fulle hva som skjer med enkelte når pengene mister sin verdi, og en kan velte seg i overdådig luksus uten tanke på at pengene kan ta slutt. For bankkontoene blir øyensynlig ikke tomme i deres vidunderlige, selvforherligende boble. Det virker som om den tanken ikke bekymrer dem det minste. Flere av fruene lever alene – etter en, to, tre eller flere lykkelige(?) skilsmisser, lykkelige i den forstand at mannfolkene som unnslapp svenske-brudene, trolig måtte ut med betydelige summer for å slippe fri fra samlivet. Det er vel slik det henger sammen, for hvordan ellers kan fruene velte seg i en slik overdådig luksus, med kostbare klær, fancy biler, personlige assistenter, flere hushjelper, make up artister, enorme leiligheter og dyre boliger, hvis ikke det er noen som betaler for gildet? For de «naver» neppe disse fruene, og når en har sommerferie hele året – og bare går på stas, vil pengene ta slutt før eller siden. Men akkurat det ser ikke ut til å bekymre fruene det minste. Herliga London!

La andre få vite om dette innlegget..