Forbilledlig politi

Noen ganger kåres ukens forbilde. Denne gangen politibetjent irene. Www. Johnsteffensen. No

Dette gjorde inntrykk…

Politiet på sitt beste

Forleden så jeg noe av programmet «Blålys». Dvs. serien der et TV-team følger politiets arbeid i Bergen. Alle som blir stanset eller pågrepet, blir anonymisert med sladdede bilder og forvrengte stemmer. Noen ganger er det ikke mye TV-bilde å se fordi mange opptak er sladdet. Og sånn må det jo være.

Opptaket bør bli pensum på Politihøgskolen

Men denne kvelden var det en kvinnelig betjent som gjorde inntrykk. Hun opptrådte forbilledlig da hun stoppet en person som kjørte rundt i en bil uten skilter – og uten førerkort. Vedkommende sjåfør hadde trolig en sykdom, og jeg ble imponert over hvordan den kvinnelige betjenten, Irene, håndterte den forvirrede føreren. Politibetjenten nærmet seg sjåføren på en respektfull, høflig og beundringsverdig måte. Hun var empatisk, rolig og tydelig. Dette var meget profesjonelt utført, og opptaket av hennes tilnærming til den forvirrede sjåføren bør bli obligatorisk pensum på Politihøgskolen, samt på diverse politikamre landet rundt. 

Dette var en vanskelig situasjon å håndtere, men politibetjent Irene gjorde alt så gjennomtenkt, så respektfullt og så riktig. Jeg bøyer meg i støvet… Dette var glitrende utført, intet mindre! Irene er ukens forbilde.

Flest selskapsleker for voksne finner du på www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..