Slik blir sommerværet i 2023

Vestlands ferievaeret 2023. Johnsteffensen. No foto. Line steffensen holmedal
Værspådom basert på gammelt værtegn

Har vi brukt opp det fine sommerværet for 2023?

D design jlgDet har vært mange uker med veldig varmt og tørt vær på Vestlandet. Kan hende er det sommeren som allerede har vært her, før folk flest får ferie?

Mange har kontaktet meg vedrørende sommerværet fordi de har sett at jeg 9 år på rad(!) har spådd sommerværet riktig. Et gammelt værtegn forteller hvordan sommeren på Vestlandet kommer til å bli, og det er dagene før St. Hans som gjelder.

Så er spørsmålet, klarer jeg å spå riktig ferievær for tiende gang? Fasiten får vi om 8 uker.  Det så lenge ut for at værspådommen skulle bli en enkel affære. Det dårlige værtegnet glimret med sitt fravær. Dette ville bli lett match, tenkte jeg; en ny varm sommer lik den i 2018. Men… så nærmet St. Hans seg, og værprofeten fikk noe å tygge på… Værtegnet hadde vel vist seg litt et par dager, eller var det ikke akkurat slik det skulle arte seg? Jeg ble litt i tvil, så var det plutselig ikke så enkelt likevel.

Men etter å ha sett over notatene mine, og tatt i betraktning at jeg var bortreist ett døgn og ikke aner hvordan skydekket så ut da, våger jeg meg likevel på følgende spådom for sommerværet på Vestlandet 2023: ♥ Det vil totalt sett bli en god sommer værmessig. Den blir ikke like fantastisk som i 2018, men den blir betydelig bedre enn i fjor. Tror at mesteparten av skoleferien blir bra, men det kan komme noen korte perioder med dårligere vær. Hovedinntrykket blir imidlertid positivt; en fin og god Vestlands-sommer venter oss…

(Fasiten får vi medio august…)

Foto: Line Steffensen Holmedal

Til Italia i sommer? Sjekk denne serien:
"bykjernen” er ikke så stor som man skulle tro. Velger du et hotell i sentrum, kan du fint gå til det meste. F. Eks. Den fantastiske peterskirken.
Roma for første gang, en serie i flere deler. Klikk på bildet.

 

 

 

La andre få vite om dette innlegget..