Slik blir sommerværet 2017

Han som visste hvordan sommerværet kom til å bli... Www. Johnsteffensen. No

Bondens beste værtegn?

Dagene før St. Hans røper hvordan sommerværet blir

Min nabo, som for lengst er ute av livet, fastslo hvordan sommeren ville bli ut fra hvordan været var like før St. Hans. Bondens værprofeti er i så måte lite oppløftende for sommeren 2017, for bonden hadde neppe hatt noen god følelse om han hadde sett hvordan været fortonte seg dagen før St. Hans da ovenstående bilde fra Sørfjorden (Bergen/Osterøy) ble tatt. Bildet viser lave tåkeskyer langt ned mot sjøen, noe som i følge nabo-bondens livserfaring – og trolig den kunnskapen som var blitt formidlet til ham av generasjonene før, indikerer at sommeren i bergensområdet blir kald og fuktig i 2017.

De lave tåkeskyene bekymret alltid nabo-bonden, for dette værtegnet var urovekkende med tanke på slåtten. Trøsten får være at om langtidsværvarsler hadde vært så enkle, ville metereologene kunne spare seg masseinnsamling av værdata, mange matematiske beregninger og diverse værmessige modeller. De kunne helt enkelt ha sett hvordan været artet seg i dagene før St. Hans.

Så får vi se om bondens generasjons-værvarsel slår til for 2017, og om sommerværet i Bergen blir like begredelig som det var i 2016.

La andre få vite om dette innlegget..