Rema 1000 sin egen boikott har gjort mange arbeidsledige. Flere vil det bli…

I solidaritet med alle dem som mister jobben pga. At rema boikotter en rekke norske produsenter, boikotter jeg nå rema 1000 på ubestemt tid. Www. Johnsteffensen. No

Ingen grunn til å heve min boikott av Rema 1000

Rema 1000 sin egen boikott har gjort mange arbeidsledige. Enda flere vil det bli…

Jeg forlenger min Rema boikott på ubestemt tid. Jeg klarer meg fint uten Rema 1000.

Ingen må tro at Remas høyeste ønske er å gi forbrukerne lavere priser. Rema-ledelsens siktemål er ene og alene å øke omsetningen og med det også eiernes overskudd. Mye vil ha mer, heter det, og Rema 1000 sin fremgangsmåte, der de hardt og brutalt hiver ut anerkjente norske merkevarer fra butikkene sine, har som mål å øke kjedens inntjening betydelig – på sikt. Så langt er Rema 1000 milevis unna den målsettingen, takket være en landsomfattende boikott av Rema 1000.

Det er umoralsk av Rema 1000 å boikotte flere norske produsenter til fordel for store internasjonale aktører, som Carlsberg-eide Ringnes bryggeri. Sammen med Tuborg vil de danskeeide produsentene erobre mesteparten av hylleplassen hos Rema innen sine kategorier. Dermed forsvinner en rekke anerkjente norske bryggerier fra Rema 1000 sine hyller. Jeg blir kraftig provosert over en slik usympatisk og kynisk fremgangsmåte. Minst 75% av Rema 1000 sine hyller for øl og mineralvann vil nå bli forbeholdt danskene. Det er klart Carlsberg dermed kan drive mer kostnadseffektivt og på den måten utkonkurrere produsenter som ønsker innpass i Remas butikker.

Les også: Jeg boikotter Rema 1000 fra 16. januar 2017

Foreløpig mister en av ti jobben ved Hansa Borgs bryggerier som følge av Remas ekskludering til fordel for matkjedens «bestevenner». Det kan meget vel bli mange flere norske arbeidstakere som må se seg om etter ny jobb. Det samme har skjedd hos Mack og Olden. Også Lerum blør. Alt dette som følge av Rema 1000 sitt brutale opplegg der de ønsker å tjene enda mer penger på norske husholdninger. At Rema 1000 i januar opplevde en betydelig omsetningssvikt samtidig som Kiwi og Coop økte, er et signal om at mange nordmenn ikke synes om det som Rema 1000 foretar seg.

Les også: Statsministeren oppfordrer oss til å bruke vår forbrukermakt

Selv startet jeg min boikott av Rema 1000 16. januar 2017. Denne var først ment å vare ut måneden, men nå har jeg fått øynene opp for konkurrentene som heldigvis er godt innenfor rekkevidde. Slik kommer det til å bli videre også, for Rema 1000 SKAL få merke at deres fremgangsmåte ikke er akseptabel. Jeg vil ikke vende tilbake til Rema før de har lagt om sin strategi og kastet bestevennsavtalene på historiens skraphaug.

Jeg oppfordrer alle til å følge mitt eksempel: Boikott Rema 1000 og bruk din forbrukermakt! Rema 1000 har selv valgt å boikotte. Derfor fortjener Rema forbrukernes boikott inderlig vel!

Les også: Rema 1000 er i ferd med å gå i Lidl-fellen

I dag, søndag 12. februar, skriver VG at Rema 1000 solgte 86.000 færre liter øl i årets fire første uker enn i tilsvarende periode i fjor. Kiwi og Extra på sin side økte ølsalget med 209.000 og 290.000 liter! Det er enda verre for Rema 1000 at det totale ølsalget i Norge økte med 79 000 liter i samme periode, en økning som utelukkende gikk til Remas konkurrenter. Årsak; den landsomfattende boikott av Rema 1000. 

La andre få vite om dette innlegget..