Nordens beste kvinnelige filmskuespiller er svensk

Bonusfamilien er en vellykket svensk dramakomedie som du bør unne deg å se.

Bonusfamiliens Lisa må være Nordens beste kvinnelige filmskuespiller akkurat nå

Vera Vitali uforglemmelig i den svenske serien Bonusfamilien

Jeg mener at Vera Vitali (sittende midt i sofaen på bildet over) må være dagens beste kvinnelige filmskuespiller i Sverige, kanskje også Nordens beste. Vera Vitali (37) gjør en briljant rolletolkning som Lisa i dramakomedien Bonusfamilien som er inne i sin tredje sesong på Nrk. Hun spiller så ekte, så naturlig, så overbevisende at en til stadighet glemmer at dette bare er skuespill. Vi har tidligere sett henne i miniserien Arne Dahl, samt diverse andre filmer, men det er i Bonusfamilien at hun etter min mening får sitt definitive gjennombrudd. Hun er liksom Lisa og gjør det så overbevisende!

Regjeringen fortsetter med underregulering av pensjonene
Les mer om trygdeoppgjøret 2019 ved å klikke på bildet

Vera Vitali viser i Bonusfamilien hvilket stort register hun har å spille på. Hun er levende, har et tydelig kroppsspråk og glir inn i rollen som om den skulle være skapt for henne personlig. Replikkene og reaksjonene er så ekte og umiddelbare, og jeg blir bare mer og mer imponert over henne for hver episode. Hun  være Sveriges og Nordens beste filmskuespillerinne akkurat nå. Ingen over – ingen ved siden! Vera har fått skuespill og film inn med morsmelken. Hennes far var skuespiller samt filmskaperen Stanley Kubricks personlige assistent. Moren har også bred film- og teatererfaring. Broren Max er også skuespiller.

Erik Johannson (som på bildet sitter til venstre for Vera) spiller også meget bra som Patrik. På sett og vis gjør de hverandre gode. Paret Lisa (Vera) og Patrik (Erik) leverer begge prestasjoner til terningkast 6. Jeg har også stor sans for Eddie, skolegutten med nøtteallergi og ADHD som spilles av Frank Dorsin (sittende til høyre for Vera Vitali). Også hans rolletolkning er ut over det vanlige. Lille Frank gjør Eddie levende og ekte, men så har han også noen å slekte på. Pappaen hans, Henrik, er bl.a. Ove Sundberg i komiserien Solsidan. 

Les også: Norske filmanmeldere ga 4. johnsteffensen.no ga 6. Tre måneder senere ble det Oscar.

Bonusfamiliens Martin (spilt av Fredrik Hallgren, stående i karminrød joggeoverdel bak sofaen) gjør også en flott figur. Han står absolutt til troendes og passer godt til sin rolle. I de første sesongene hadde forøvrig Lill-Babs en birolle i serien. I så måte et stjerneeksempel på en ganske unødvendig figur som tilførte Bonusfamilien null og niks, bortsett fra at hennes tilstedeværelse trolig fikk Lill-Babs sin trofaste fanskare til å benke seg foran TV-skjermen. Hennes rolle var ikke bare liten, den var i tillegg unødvendig og heller ikke særlig godt spilt. 

Akkurat nå vises tredje sesong av Bonusfamilien på Nrk. Har du ikke fått med deg de to første sesongene, går det an å strømme serien. Bonusfamilien er en velskrevet dramakomedie om hverdagsproblemer i en familie preget av mange ulike konstellasjoner. Her er det mye som skal på plass i hverdagen, mye som må organiseres og mange hensyn å ta. Bonusfamilien viser til fulle at slike ordninger umulig kan være optimale, for her oppstår det mange forviklinger, misforståtte intriger og krevende hverdagsutfordringer hele tiden. Bonusfamilien er i så måte en ekte og svært aktuell serie. Veldig bra laget. Heia Sverige!

Terningkast for serien:   1   2   3   4   5   

 

Den perfekte festsang. Verdig, vakkert og stemingsfullt. Www. Johnsteffensen. No
Du finner mange sanger til festen på johnsteffensen. No klikk på bildet over.

 

La andre få vite om dette innlegget..