Valpefakter. Mye som må læres…

"kompis" (hesa joker) fra tunmark sheltie (foto: johnsteffensen. No)

Hundeliv              

Hesa Joker alias Kompis 

"kompis" (hesa joker) fra tunmark sheltie (foto: johnsteffensen. No)Valp i hus

Så er Kompis kommet… Dagen før han fylte to måneder flyttet han inn hos oss. En sunn, frisk og gøyal liten kar som synes alt er like spennende. Absolutt alt skal utforskes og må snuses på. Kompis er i topp form, spiser godt, drikker som han skal og… tisser ofte… Veldig ofte!

Kompis tisser alle steder – unntatt på det dyrekjøpte valpetoalettet! Er det ikke typisk?

De som konstruerte valpetoalett-anordningen skal ha ros for at de var kreative, så kreative at klarte å lure meg til å kjøpe en slik greie. Kompis tisser over alt – ja, også i valpetoalettet, men da er det ren og skjær flaks eller bingo – for ikke å si tombola. Egentlig har valpen med det vist et visst potensiale. Hadde vi arbeidet på tivoli, kunne Kompis fint ha tatt over for lykkehjul, tombola og loddsalg. En kunne bare slippe Kompis løs og gamble på hvor i manesjen han kom til å tisse. Valpens veier er uransakelige. Det ville garantert bli umulig å forutse.

Så akkurat nå er det tissing opp og tissing in mente, slik det blir når en får valp i hus og jobber med å få nykomlingen stueren.

Kompis heter egentlig hesa joker. Oppdretter er tunmark sheltie.Hver gang Kompis gjør tingene riktig, ikke minst på korrekt sted, vanker det mye skryt pluss en bitteliten hundekjeks. Det går rett hjem, og Kompis fryder seg. Men forstår han egentlig hvorfor han fikk kjeksen? Vi tror jo egentlig det… Og skal vi yte ham litt rettferdighet, så har han noen ganger, f.eks. på direkten etter å ha spist, løpt like bort til toalettet. Men hastigheten har vært så stor at når han er klar til å tømme blæren, så har han allerede løpt for langt og tisser et stykke bortenfor. Men retningen var god – intensjonen også… så det er da litt!

Kompis er en super valp! Han er utrolig snill og harmonisk. Han har funnet seg meget godt til rette og synes ikke å savne sin mor og sine søsken noe nevneverdig.

Han er en skikkelig gladgutt, og vi synes han er kjempeflott og morsom. Han er en spilloppmaker og finner på masse gags. Men så har han også et navn som skaper en viss forventning; Han heter «Hesa Joker» – en skøyer formodentlig. Og det er han i sannhet. En veldig GOD skøyer! Det virker som om oppdretteren, Tunmark Sheltie, har gjort en kjempefin innsats med valpen. Nå blir det opp til oss å videreføre dette.

Nei, nå får jeg visst rykke ut igjen… Mer tissing er på gang. Men jeg kommer plutselig tilbake… 🙂 Om noen dager…

Serien hundeliv fortsettes her.

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/04/hundeliv-valpestyr/» color=»coffee»] Mer om valpen «Kompis»[/button]

 

La andre få vite om dette innlegget..