Det er makt i de foldede hender…

Det er makt i de foldede hender. Platecoveret fra 1995.

Det er makt i de foldede hender…

Nydelig salme fremført av Sigvart Dagsland

Det er makt i de foldede hender. Platecoveret fra 1995.Sigvart Dagsland må være en av Norges mest underkjente artister. Han har så avgjort fortjent et langt større publikum med sine strålende plateinnspillinger og høye kunstneriske nivå.

Nyt for eksempel Sigvart Dagslands fantastiske tolkning av bedehussalmen «Det er makt i de foldede hender», ført i pennen av Trygve Bjerkreim og tonesatt av Øivind Tønnesen. Innspillingen ble gjort av Sigvart Dagsland for tjue år siden. Dette er etter min mening en av de beste norske salmer noensinne. Lytt til Sigvarts nydelige tolkning der Iver Kleive (hammond og flygel) og Ole Edvard Antonsen (trompet) bidrar til å løfte sangen til en høyere dimensjon. I en av kommentarene til youtube-opplastingen er det en som skriver: «Jeg må bare høre denne hver kveld før jeg skal sove. Da sover jeg som et lite barn…» Kanskje skulle du prøve nettopp dette? Den har i det minste en beroligende effekt….

«Det er makt i de foldede hender» var en av mors «signatursanger». Den hørte til hennes faste hverdagsrepertoar, sanger hun kunne utenat og som hun stadig gikk og sang eller nynnet på. Hun sang ofte, min mor, men kun til hjemmebruk når hun arbeidet med et eller annet. Jeg kan ennå høre hennes klokkeklare, vare sangstemme, selv om den forstummet for mer enn 31 år siden. «Det er makt i de foldede hender» var nok ikke min favoritt da hun levde, til det var jeg for ung og lyttet helst til helt andre sanger, men når en er blitt eldre, blir en ikke upåvirket av en perle som denne.

For noen år siden kunne vi lese en fersk undersøkelse som indikerte at 6% av Norges befolkning ber daglig, kvinner noe mer enn menn. Men selv om mange ikke ber hver dag, har halve befolkningen bedt til høyere makter i løpet av det siste året. Kanskje er den lave bønneaktiviteten et tegn på at «vi bor i et godt og trygt samfunn, der de fleste nordmenn ikke trenger noen «gud» for å mestre hverdagen», som førstelektor Bjørn Øyvind Fjeld, sier til avisen «Dagen». Men etter at nevnte undersøkelse ble gjort, er Europa blitt rammet av krig. Dette har ganske sikkert ført til at flere nordmenn ber hyppigere enn før.

La andre få vite om dette innlegget..