Favoritthotell på Madeira: Quinta Jardins do Lago

Et utsnitt av den mildt sagt praktfulle hagen til madeira-hotellet quinta jardins do lago. Foto - www. Johnsteffensen. No

Favoritthotell på Madeira

Quinta Jardins do Lago – et praktfullt sted å være

Reisebrev 23 fra Madeira – Tekst, fotos og video: John Steffensen (johnsteffensen.no)

Reisebrev fra madeira - john steffensen
Madeira-reisebrev nr 24. Tekst og fotos: john steffensen

Dette er vårt favoritthotell på Madeira, en tilbaketrukket herregård med flott utsikt og en helt fenomenal hage. Den lille videoen fra 2017 gir et godt inntrykk av hva Quinta Jardins do Lago har å tilby. Den som ikke finner roen her, vil trolig aldri være i stand til å slappe av. Himmelen kan vente – er vår første assosiasjon når vi nyter alt det som «Innsjøens hage» (oversettelse av hotellnavnet) har å by på. Dette er en fredet plett, et sted der en kan ta et kjærkomment avbrekk fra en hektisk hverdag.

Fantastisk hageanlegg

Quinta Jardins do Lago er ikke stedet for den som er ute etter action og spennende natteliv. På Jardins do Lago går alt stille og rolig for seg, samtidig som en har de vakreste omgivelser en kan forestille seg. Villaen er omgitt av en praktfull botanisk hage som er vert for sjeldne eksemplarer av til dels svært gamle trær og eksotiske blomster. De som ikke bor på hotellet, har mulighet til å oppleve blomsterprakten gjennom guidete turer i den store og velstelte hagen som rommer mer enn 500 ulike arter. Sju gartnere sørger til enhver tid for at plantene, bedene og plenene er velstelte og friske.

Artikkelen fortsetter nedenfor, under denne vår egen video fra favoritthotellet på Madeira; Quinta Jardins do Lago

Skilpadden Colombo. Alles kjæledegge.

Vi må ikke glemme Colombo, den snart 60 år gamle kjempe-skilpadden som holder til i hotellets hage, og som er alle gjestenes kjæledegge. Colombo stiller villig opp til fotografering, og den løper ikke sin vei, i hvert fall ikke raskere enn at du kan ta deg veldig god tid om du eventuelt ønsker å dilte etter. Colombo tar livet med ro. På samme måte som gjestene gjør.

Topp service

Dette være Edens hage på jord. Et utrolig vakkert sted. Vertskapet gjør hele tiden sitt ytterste for at gjestene skal ha det utmerket. Hotellets ansatte yter topp service!

Historisk sus fra 1750

Madeira. Gode spisesteder i funchal anbefalt av john steffensen. Www. Johnsteffensen. No
Madeira. Er du i funchal og ønsker tips om gode spisesteder. Sjekk disse anbefalingene. Klikk på bildet.

Herregården består av to store bygninger. Originalhuset ble oppført av en Madeira-familie i 1750, en eiendom som i 1808 ble residens til General William Beresford som var den britiske hærens kommandør i Portugal under Napoleonskrigen. En del av generalens eiendeler pryder fremdeles spisestuen som for øvrig er quintaens eksklusive restaurant.  Den andre bygningen er en forholdsvis ny boenhet, der de fleste av hotellets 41 gjesterom befinner seg.

Førsteplass på Tripadvisor

I tillegg til et variert utvalg av rom og suiter, alle med oppholdsrom og verandaer mot sør, dvs. mot hagene og havet, har quintaen eget frokostrom med panoramabalkong – og ikke minst en uforlignelig frokost-uteservering i den enestående hagen. Hotellet har i tillegg et stort oppvarmet svømmebasseng (= «innsjøen»), treningsstudio, badstu, tyrkisk bad,  bibliotek og spillrom. Betjeningen er håndplukket og gjør sitt ytterste for at gjestene på Quinta Jardins do Lago skal ha det så bra som over hodet mulig. Og turistene stortrives på quintaen for de siste seks årene har Jardins do Lago innehatt førsteplassen på Tripadvisors Madeira-ranking når det gjelder gjesters tilfredshet.

Quinta Jardins do Lago er et perfekt sted å tilbringe drømmeferien. I hvert fall hvis man ønsker en meget avslappende, rolig, romantisk og naturskjønn ferie i et meget behagelig klima  – krydret med førsteklasses hotelltjenester. Så er også Quinta Jardins do Lago et fem-stjerners hotell – Vårt opplagte førstevalg på Madeira!

NB! Det fins svært mange andre Madeira-reisebrev her

Det herlige svømmebassenget på quinta jardins do lago som symboliserer innsjøen i hagen. Foto: www. Johnsteffensen. No
Dette er «innsjøen» i hagen. Bassenget er delvis overbygd, man kan svømme inn under broen og taket midt på bildet. Bassenget på quinta jardins do lago er nennsomt innpasset i den utrolig vakre hagen. Foto: john steffensen

 

La andre få vite om dette innlegget..