Disse lages på et blunk
Svært gode snickerskuler som er superenkle å lage
Fortvil ikke om ditt nyttårsforsett er å skjære ned på mat med tilsatt sukker. Tro ikke at det ikke fins gode alternativer til sukker. Du kan trygt prøve disse herlige snickerskulene som mange mener er bedre enn originalen. Snickerskulene er virkelig gode, og de er lette å lage. Bare fire ingredienser – og du har dem ferdig på få minutter.
Kulene lages av dadler, saltede peanøtter og peanøttsmør. I en foodprosessor eller minihakker kjøres ingrediensene til en helhetlig masse som deretter formes til kuler. Dypp kulene i smeltet sjokolade, aller helst den mørke varianten som inneholder 86% kakao. Sett kulene på et fat og deretter i kjøleskapet.
Snickerskulene inneholder intet tilsatt sukker, bortsett fra fruktsukkeret fra dadlene og sukkeret som fins i den mørke sjokoladen. Dadlene bidrar med vitaminer og fiber, og fettet i kulene er av det sunne slaget. Å spise litt mørk sjokolade (men bare mørk) anses som sunt pga. den mørke sjokoladens høye innhold av flavonoider. Husk bare at du ikke skal spise mye slik sjokolade. En snickerskule eller to kan faktisk være godt for kroppen.
Prøv også følgende sunne og meget gode kake: Suksessterte med tagatesse
Oppbevar snickerskulene i en lufttett boks enten i romtemperatur eller i kjøleskap. Jeg synes de er best kalde, der midten av kulene er kjølige og litt harde. Men ønsker du en annen variant, med en bløt og kremet kjerne, setter du kulene på bordet. Snickerskulene holder seg i flere uker. De inneholder ingen lettfordervelige matvarer. Jeg tror neppe at snickerskulene blir liggende særlig lenge hjemme hos deg. De er nemlig farlig gode….