Princess bakemaskin. Oppskrift på brød.

Brod oppskrift princess wake up bakemaskin. Johnsteffensen. No

Slik lykkes du med Princess bakemaskin

Princess Wake Up bakemaskin. Oppskrift på brød.

Om du har kjøpt Princess Wake Up brødbakemaskin, har du grunn til å fortvile over så vel bruksanvisning som nettside. At Princess-produsenten kan være bekjent av noe så dårlig, fatter jeg ikke, for begge deler kvalifiserer til verste bruksanvisning og dårligste webside.

Princess wake up bakemaskinDersom du har null erfaring med brødbakemaskin, kommer du garantert til å slite om du lager brød med Princess Wake Up ut fra ovennevnte bruksanvisning og web. Fortvil ikke, jeg kommer deg til unnsetning.  Oppskriften nedenfor (som ikke er den originale Wake Up-oppskriften) fungerer fint på denne ellers ganske brukbare bakemaskinen, en maskin jeg vil evaluere noe senere.

Grovt brød til Princess Wake Up bakemaskin – 900 gram

Husk at ingrediensene legges i bakepannen i denne rekkefølgen, det er vesentlig:

♦ 4 dl vann (anbefaler romtemperert vann)

♦ 2 ss olje (oliven, raps e.l)

♦ 1 ts salt

♦ 1 ts sukker

♦ 4 dl brødblanding *)

♦ 5 dl hvetemel

♦ 1,5 ts tørrgjær (som legges i en liten grop øverst)

*) Brødblanding er ferdige melblandinger som selges i dagligvareforretninger. Om du ønsker litt særpreg på brødet, f.eks. gresskarkjerner, linfrø, chiafrø eller solsikkefrø, tar du en liten neve av dette (total mengde) og legger på toppen av ovennevnte 4 dl melblanding. Deretter heller du melblandingen med strøet over i bakepannen før du har i resten av melet, det vil si hvetemelet. Da vil frøene (strøet) havne nederst i bakepannen og dermed komme i direkte kontakt med det våte som du begynte med. Frøene får da godgjøre seg litt i vannet og oljen før selve bakingen tar til. Det er en fordel.

NB! Gjærmengden (1,5 ts) og det romtempererte vannet forhindrer at deigen synker sammen før brødet er ferdig bakt. Er vannet for varmt og/eller du har brukt for mye gjær, vil brøddeigen flate ut like før brødet er nesten ferdig.

(Oppskriften er oppdatert 20.08.2023 basert på mer erfaring med denne bakemaskinen.)

Lykke til!

Sjekk brødbakemaskin-test fra 2018

 

La andre få vite om dette innlegget..