Fra barnemunn

Illustrasjonsfoto: kvinne fra jemen i niqab. Foto fra wikipedia.

Små barn får sagt det…

Fra barnemunn

Små barn får sagt det... Foto alyssa stevenson retusj unsplash. Www. Johnsteffensen. NoEt av barnebarna var på ferie i hovedstaden sammen med resten av familien. Det var mye som gjorde inntrykk på fireåringen, ikke minst da han fikk øye på en sortkledd kvinne i heldekkende niqab. Vårt lille barnebarn gjorde store øyne og rykket hardt i pappas hånd. Så kom det fra gutten: – Se, pappa… en ekte ninja!

Dette vekker også minner om den gangen pappaen hans var på samme alder. Da satt han i handlevognen på Coop og gjorde store øyne da han oppdaget kunden som sto like ved siden av oss. Selv var jeg opptatt med å finne det rette produktet i hyllen da jeg hørte min sønns filosofiske betraktning: – Noen mennesker blir store – andre blir små. Han der ble grådig liten! Da oppdaget jeg mannen som stod ved siden av oss, en voksen, svært kortvokst person som helt tydelig hadde fått med seg min sønns bemerkning.

Broren hans kunne også få sagt det: Fireåringen satt på bussen sammen med mamma, på fjerde seterad. På neste busstopp kom det inn en kvinne som åpenbart hadde vært uheldig med en selvbruningskrem og med sminken. Vår sønn gjorde store øyne da damen henvendte seg til sjåføren. Da sa gutten vår høyt og tydelig: – Mamma, se… hun der ser ut som en fiskekake…! Mamma ble selvsagt kjempeflau og forsøkte å få gutten til å bli opptatt av noe annet, men det hjalp ikke, han mente åpenbart at mamma måtte få med seg det som foregikk der fremme. Dermed sa han høyt enda en gang – Jammen, mamma, se… hun ligner veldig på en fiskekake…!

Les mer: Fra barnemunn

La andre få vite om dette innlegget..