Svigerfars visdomsord

Svigerfars visdomsord

Svigerfars visdomsordVisdomsord

Min svigerfar var ikke spesielt pratsom, men når han sa noe, så lyttet man…

En frisk person er en som ikke er tilstrekkelig undersøkt, står det på en oppslagstavle på Krokeide rehabiliteringssenter. Morsomt formulert med en snert av sannhet.

Det får meg til å tenke på min kjære svigerfar. Han var en mann som ikke var spesielt pratsom, men når han sa noe, så lyttet man, fordi han da ofte kom med noe han hadde tenkt lenge på og som kunne være verdt å lytte til. Underfundig formulert. Noe å tygge på,.. 

Da jeg var forlovet med min kjære Åse, og var på middagsbesøk hos mine svigerforeldre, kom vi en søndag til å snakke om utdannelse, arbeid og lønn. Svigerfar var næringsdrivende, han hadde en liten mann – kone forretning. Driften gikk bra, men så jobbet han også hardt for å lykkes. Jeg vet ikke helt hvordan han så på mitt «arbeid». Jeg var student, og i fritiden drev jeg ulønnet ungdomsarbeid i stor stil. Alt ut fra idealisme.

Jeg husker at vi spiste kjøttkaker den aktuelle søndagen. Svigerfar konsentrerte seg som vanlig om maten. Han deltok ikke særlig mye i samtalen rundt bordet. Han fokuserte på det han fikk servert. Han likte kjøttkaker, særlig de som svigermor lagde. Etter en stund begynte vi å snakke om ungdomsarbeidet som jeg stod midt oppi. Jeg la ut i det vide og brede, fortalte om hvor kjekt vi hadde det, hvor mange som tok del i det, osv. Svigerfar sa ikke mye. Han spiste og lyttet. Om litt kom han med en bemerkning om at jeg ikke hadde inntekter av det jeg brukte tiden min til. Da tok jeg ordet og fortalte om ungdomsarbeidets ideelle målsetting, at det var idealisme som drev meg, at arbeidet var svært givende – ikke minst sosialt. Så avrundet jeg med følgende setning: «Du skjønner det, svigerfar, penger er ikke alt!»

Da stoppet svigerfar å spise, la kniv og gaffel rolig ned, løftet hodet, lot brillene gli ned på nesetippen… I neste øyeblikk så han på meg over brilleglassene og sa: «Du kan jo se hvor langt du kommer uten!» 

La andre få vite om dette innlegget..

2 Comments on “Svigerfars visdomsord”

  1. Hei!
    Idealisme er veldig bra, vi skal alle gjøre noe»gratis» arbeid for andre men samtidig hadde din svigerfar et poeng, du kan se hvor langt du kommer uten …

  2. Helt sant!
    Utrolig kjekt at du skriver ned slike memoarer! Artig å høre om personligheter som ikke lenger er med oss, og som jeg ikke rakk å bli kjent med! Fortsett med det, pappa!

Comments are closed.