Norsk overvekt bekymrer

Norske menn i 40 årsalderen er i dag fem kilo tyngre enn de var for 15 år siden. I samme periode har kvinner økt vekten med 5,8 kilo.

I dag utgjør fettandelen i norsk kosthold 34%. I 1975 var den 40%.

Norske kvinner og menn er blitt nesten 6 kilo tyngre…

Norske menn i 40 årsalderen er i dag fem kilo tyngre enn de var for 15 år siden. I samme periode har kvinner økt vekten med 5,8 kilo.

Norske menn i 40 årsalderen er i dag fem kilo tyngre enn de var for 15 år siden. I samme periode har kvinner økt vekten med 5,8 kilo.Det samlede, daglige kalori-inntaket i 2012 synes å være det samme som for 15 år siden, og selv om kvinner og menn i gjennomsnitt er blitt litt høyere, så kan høydeforskjellen ikke forklare vektøkningen.

Vektøkningen har en årsak…

Ekspertene er enige om at den generelle vektøkningen skyldes mangel på mosjon. Sammenhengen synes å være at flere har fått en mer stillesittende hverdag samtidig som vi spiser like mye mat som for 15 år siden. Resultat; vekten går opp!

På den annen side betyr ikke dette at det blir nødvendig å legge inn harde treningsøkter eller strenge dietter. Løsningen er mer enkel enn som så: Gå/sykle til og fra jobb, gå trapper i stedet for å ta heis, gå en rask og liten kveldstur, legge litt om på matvanene. (For eksempel sløyfe kveldsmåltid, forsyne seg en gang med middag, ikke spise dessert hver eneste dag, redusere inntaket av småkaker og søtsaker, innta fire til seks små måltider i stedet for to til tre store).

Gjøres dette, oppnås varig vektreduksjon! Verre er det ikke…

 

La andre få vite om dette innlegget..