Antirøyekampanjens sterke virkemidler

Helsedirektoratets antirøykekampanje. Får den ønsket effekt?

Helsedirektoratets antirøykekampanje en vekker

Helsedirektoratets antirøykekampanje. Får den ønsket effekt?Du har gjerne allerede sett helsedirektoratets nye antirøykekampanje, den som med svært sterke virkemidler skal få folk til å stumpe røyken – eller ikke bli fristet til å begynne med det.

Dette er scener som gjør inntrykk, bildesekvenser som får en til å brekke seg – eller se vekk. Like fullt er det den harde virkelighet. Vi kan ikke vedta oss bort fra den… Det er bare slik det henger sammen, slik det blir i kroppen når vi velger å røyke en stor del av livet. Vi tenker gjerne at dette gjelder alle andre, men plutselig så rammer det oss selv. Hardt og nådeløst.

I en av scenene blir halspulsåren åpnet pga. at røykingen har resultert i betydelig plakkdannelse på innsiden av åreveggen. Etter litt dras det frem en lang, seig, gulbrun fettsvor, det som over tid har lagt seg i åreveggen og minsket passasjen så mye at pasienten fikk hjerneslag. Dette seige gørret avleires på innsiden av blodårene dersom en ikke tar røyking, kosthold, trening, stress og fedme på alvor.

På dette nettstedet forsøker jeg å fortelle hva du kan gjøre for å unngå slike tilstander. Les og ta lærdom! Kanskje kan det du finner i kategoriene helse, kosthold og trening gi deg inspirasjon og initiativ til å få gjort noe med det. Det er aldri for sent. Du kan bestemme deg nå – med det samme!Røykekutt

La andre få vite om dette innlegget..