Bananas med bananer

Bananer er rik på kalium, og sammen med andre kaliumrike matkilder som tomatpuré, bakte poteter, yoghurt, honningmelon og lima bønner, kan bananene bidra til at kaliuminntaket blir større. Det vil være meget sunt!

Reduser risikoen for hjerteinfarkt

Bananer i lange baner…

Bananer er rik på kalium, og sammen med andre kaliumrike matkilder som tomatpuré, bakte poteter, yoghurt, honningmelon og lima bønner, kan bananene bidra til at kaliuminntaket blir større. Det vil være meget sunt!Alle vet at et høyt saltinntak ikke er bra for helsen. Derfor bør en være varsom når det gjelder bruken av salt eller natrium. En reduksjon av saltinntaket er helsefremmende, bl.a. fordi det bidrar til å senke blodtrykket. Men en får ikke senket blodtrykket bare ved å spise mindre natrium. Forskere* har funnet ut at vi også bør øke inntaket av kalium, fordi kalium øker kroppens utskillelse av natrium. De fleste av oss bruker mer natrium (salt) i maten enn kalium, men forskerne mener det bør være omvendt.

Det er her bananen kommer inn i bildet. Bananer er rik på kalium, og sammen med andre kaliumrike matkilder som tomatpuré, bakte poteter, yoghurt, honningmelon, sardiner, tørkede aprikoser, linser og lima-bønner, kan bananene bidra til at kaliuminntaket blir større. Sammen med redusert natriuminntak vil denne type mat gi et sunnere hjerte og redusere risikoen for hjerteinfarkt.

Anbefalingen gjelder normalt friske mennesker samt at kaliuminntaket ikke blir ekstremt. Har en nyresvikt, skal en ikke ha mye kalium. 

* Forskere ved Hypertension Institute of Nashville

La andre få vite om dette innlegget..