Til makeløse Madeira – på reisefot igjen…

På reisefot til madeira med john steffensen. Www. Johnsteffensen. No

Madeira har særpreg, sjel og severdigheter

Det er mange grunner til at du bør dra til Madeira før du dør. Her er ytterligere 5 grunner til det…

En av madeiras mest berømte attraksjoner - kurvstolsledefarten toboggans fra monte og noen kilometer nedover mot funchal. Www. Johnsteffensen. No
I mitt 10. Reisebrev fra madeira forteller jeg om den spektakulære opplevelsen det er når en suser nedover de bratte sentrumsgatene fra høyden monte. En av madeiras mest kjente og unike severdigheter. Foto: john steffensen

Madeira regnes som en planetens vakreste øyer. Mange mener at Madeira er den aller vakreste, denne flytende blomsterbuketten langt ute i Atlanterhavet. På samme breddegrad som Casablaca i Marokko, men med et mer gjestmildt klima. Madeiras temperatur er omtrent som en god norsk sommer året rundt. Kanskje derfor er det mange nordmenn som sverger til Madeira, fordi mange av oss ikke orker tropevarme og ditto fuktighet. 

Madeira er portugisisk, men mange av de innfødte hadde vel helst sett at de hadde hadde vært løsrevet fra moderriket. Madeira har eget flagg, og øya har også et visst selvstyre. Innbyggerne er vennlige og oppleves som svært positive overfor turistene. Det er lite kriminalitet på øya, og en blir heller ikke nedrent av innpåslitne personer som skal selge turistene alt fra solbriller til håndvesker. Undertegnede har i hvert fall aldri møtt slike selgere under mine opphold på Madeira.

Jeg våger påstanden; du går virkelig glipp av noe dersom du går ut av livet uten å ha opplevd uendelig vakre Madeira! Kanskje kan følgende fem reisebrev friste til et besøk? Om dersom du vil lese mer, kan du klikke her – og her.

Her følger ytterligere fem reisebrev fra perfekte Madeira:

6: Om Nonnenes dal og den fantastiske historien som gjør dalen så spektakulær. Gå til «Nonnenes dal – stedet Gud gjemte»

7: Madeira er berømt for en rekke ting, ikke minst den helt spesielle Madeiravinen. Les om hvordan denne ble til: «Madeiravin ble til ved en tilfeldighet»

8: Madeira er mulighetenes mekka. En trenger aldri å kjede seg der. Gå til: «Utflukter og severdigheter på Madeira»  

9: Madeira er full av kontraster. Dette er ikke et rendyrket turiststed. På Madeira lever lokalbefolkningen og turistene side om side. Les «Opplevelsesrike Madeira – full av kontraster»

10: Sledefart i kurvstoler midt på sommeren på svarte asfalten. Det går forrykende unna ned stupbratte bakker fra høyden Monte til Funchal, stødig håndtert av to hvitkledde førere (se bildet). Les om «Toboggans, en eventyrlig opplevelse»

Det fins mange flere reisebrev fra Madeira på johnsteffensen.no.

La andre få vite om dette innlegget..