Ikke gjør denne tabben

Host ikke gjor denne tabben1

Advarsel

Ikke gjør denne tabben.

Etter hvert som lauvtrærnes blader gulner, farer de med vind og regn og treffer bakken overalt. Dersom du har en treterrasse, vil blader samles der. Noen ganger lite – andre ganger mye.

Ikke la deg lure av impregneringen
Host sorg for at dette ikke blir liggende
Sørg for at lauvet ikke får bli til jord på terrassen din. Foto: johnsteffensen. No

Sørg for at visne blader ikke blir liggende på terrassen din. I så fall vil de råtne der og samtidig overføre forråtnelsen til terrassebordene. Ikke la deg lure av at de er impregnerte. Dagens lovlige impregneringsmidler er så milde og harmløse at de mest av alt fungerer som en tynn primer – det vil si en frisk og dekorativ, grønn overflate. Værbestandige impregnerte bord slik de var for en generasjon siden, er de definitivt ikke!

Planter som breier seg, er også et problem

En annen ting du må passe på, er planter som breier seg ut over tregolvet. Om plantens blader faller av eller ikke, spiller ingen rolle. Det er vekstene som henger ut over golvet som er problemet. Kanskje er det bare noen få cm klaring ned til golvet, og dersom dette er på et skyggefullt sted, får ikke treverket tørke skikkelig opp fordi det blir dårlig luftgjennomstrømning og dårlig opptørking (lite eller ikke noe sollys). Klipp derfor tilbake, og sørg for at terrassebordene har det så luftig som mulig.

Kost eller spyl flere ganger

Frem med kost og brett – eller kanskje aller helst vannslange. Spyl vekk, flere ganger i ut over høsten! Det kommer stadig ny tilførsel av blader, så ryddearbeidet må gjentas. Om du ikke gidder å gjøre dette nå, vil terrassen – fortere enn du tror – begynne å råtne og bli stygg.

Har prosessen først startet, er den vanskelig å stanse. Så hva venter du på…?

NB! Husk også å koste eller spyle i mellomrommene der de underliggende bjelkene befinner seg. Det er viktig å fjerne lauv, skit og jord som har lagt seg der!

Johns hagekalender oktober. Krypjonsokkoll i oktober. Foto johnsteffensen. No 1
Klikk på bildet for mer.

 

La andre få vite om dette innlegget..