Han gir den trette kraft

Han gir den trette kraft... Foto jukan tateisi unsplash

«Han gir den trette kraft, og den som ikke har krefter, gir han stor styrke. Gutter blir trette og slitne, unge menn snubler og faller. Men de som venter på Herren, får ny kraft, de løfter vingene som ørnen, de løper og blir ikke slitne, de går og blir ikke trette.» (Jesaja 40, 29-31)

Dette bibelordet var ett av mors favorittvers. Jeg hørte henne si det ofte som en påminnelse om at Herren vil gripe inn og fylle meg med ny kraft når jeg føler meg sliten, motløs, nedfor og lei. Det fins håp, det fins en løsning, sier Jesaja i dette trøsteordet som han kom med til israelsfolket – om at de skulle vende seg bort fra sine avguder som hadde ført folket ut i ulykke. Bibelordet betyr ikke at man skal ture frem som før, men rette blikket mot Gud og få ny kraft fra ham, nytt pågangsmot og nytt perspektiv på tilværelsen og livet. 

Som det står i 1. Peter 5,7: «Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.» Og i det 10. vers: «En kort tid må dere nok lide, men all nådes Gud, som ved Kristus har kalt dere til sin evige herlighet, han skal utruste dere, gi dere kraft og styrke og stille dere på fast grunn.»

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Illustrasjon øverst: Jukan Tateisi / Unsplash

Jeg synes denne sangen passer godt til dagens tekst:

 

 

La andre få vite om dette innlegget..