Engler

Tanker ut fra tekster i bibelen. Johnsteffensen. No

Engler.

«I natt sto det for meg en engel fra den Gud jeg tilhører og tjener, og han sa: Vær ikke redd…»  (Apostlenes gjerninger 27,23)

Tanker ut fra ord i bibelen. Hver søndag på www. Johnsteffensen. NoDet er mange som har meninger om engler. Noen fnyser av dem og kaller dem fri fantasi. Andre har et mer ærbødig forhold til dem. Noen betrakter engler som Guds serviceinstitusjon i verden. Andre har følt deres nærvær og kalt det for «englevakt», noen mener endatil å ha sett dem. De siste utgjør trolig den minste gruppen.

Min mor var sterk i troen på at hun både hadde sett engler, og at hun hadde hatt englevakt flere ganger. Da hun var 9-10 år gammel så hun en engel i skinnende hvite klær som lyste opp sovesalen. En hvit skikkelse gled stille gjennom rommet og stoppet opp ved en seng like bortenfor. Her ble den hvite skikkelsen stående et kort øyeblikk, før den forlot rommet like umerkelig som den hadde kommet. Et par dager senere døde jenta som engelen hadde stanset ved. Jeg har videre omtalt en annen konkret og fantastisk opplevelse der min mor åpenbart hadde englevakt. Den kan du lese her.

Den kjente norske kinamisjonæren Marie Monsen virket i Hubei i 30 år fra 1901. Også hun hadde flere sterke og konkrete engleopplevelser. Som da en fryktinngytende bande herjet i provinsen og dro fra landsby til landsby der de plyndret, satte fyr på hus, voldtok og drepte. Mange var skrekkslagne da mobben satte kursen mot Marie Monsens område. I stor angst og fortvilet desperasjon søkte folk tilflukt hos Marie Monsen og hennes stab. De samlet seg i kirken og ventet bare på at banden skulle angripe. Hele tiden ba de til Gud om at han måtte gripe inn og spare dem for lidelsene. Et par dager gikk uten at noe hendte. Etter litt kom det en fremmed gående til misjonsstasjonen. Han var en overløper fra mobben som hadde stått klar til å innta stasjonen noen dager tidligere. Banden hadde imidlertid betakket seg, for de våget ikke å utfordre de mange hvitkledde og skinnende soldatene som stod oppstilt utenfor kirken. Gjengen trakk seg derfor tilbake. Nå ville overløperen slutte seg til de hvitkleddes hær. Med ett forsto Marie Monsen hvorfor mobben ikke hadde angrepet misjonsstasjonen. Det var Herren selv som hadde kommet dem til unnsetning ved å sende en hær av engler.

Det ligger mye kraft i bønn, og bønnen åpner døren inn til det hellige. Bibelen forteller (i Romerne 8,26) at Den hellige ånd ber for oss «med sukk som ikke kan rommes med ord. For Gud kjenner oss innenfra, og vet hva vi trenger.»

Uansett hva som skjer, er ingen av oss glemt. «Legg din vei i Herrens hånd! Stol på ham, så griper han inn.» …Med engler om nødvendig!(Salmene 37,5)

Les flere «Til ettertanke»

Tekst: John Steffensen. Foto: Kevin Young / Unsplash

La andre få vite om dette innlegget..

4 Comments on “Engler”

 1. Takk igjen for en god innledning til søndagen.
  Engler kan også være gode mennesker som er der i rette tid.

  1. Hei, Arve Løvenholdt
   Takk for din inspirerende tilbakemelding. Det er hyggelig at du responderer, og at du synes «Til ettertanke…» er en god innledning til søndagen. Jeg er enig med deg at Gud også kan sende gode mennesker til oss som kan gi oss hjelp og støtte i krevende, fortvilte og vanskelige situasjoner. Jeg er sikker på at Gud også kan bruke mennesker som medhjelpere. Takk for din gode kommentar! Mvh John

 2. Hei. Jeg kom over dette ved en tilfeldighet. Det gjorde godt å lese. Jeg ser at du skriver «ord til ettertanke» hver søndag. Det synes jeg er fantastisk. Jeg måtte lese flere andre «ord til ettertanke» også, det var oppbyggelig. En flott blogg. Tusen takk!
  Hilsen Kari A.

  1. Til Kari A.
   Jeg takker for din varme tilbakemelding. Jeg setter pris på at du forteller om dine opplevelser med johnsteffensen.no. Om noen dager er det søndag igjen – og nytt «Til ettertanke…» Du må gjerne dele med andre. Da blir det som ringene i vannet. De kan nå lenger enn langt… 🙂 Mvh John

Comments are closed.