Vekkelse

Vekkelse. Foto jackson david unsplash

Vekkelse.

Ordet «vekkelse» brukes i kristne sammenhenger når mange kommer til tro på Gud i løpet av kort tid. Livet i vantro ses på som en åndelig søvn man blir vekket opp fra. Vekkelse blir i så måte menneskets overgang fra manglende religiøs tro, til en tro på Gud og en bevissthet om egen synd

Din tid er na... Timeglasset ikon xx nathan dumlao lprreju2gbq unsplash 1
Ukens bibelord – 42
Det har vært mange vekkelsesbevegelser opp gjennom århundrene, ofte med utgangspunkt i en eller annen karismatisk leder, men ikke alltid. Sangen nedenfor; «Dyma Gariad» ble til under en vekkelse i Wales mellom 1904 og 1906. Den unge jenten, Annie Davies, kom frem under et kristent møte og stemte i den vakre sangen som gjorde et uslettelig inntrykk på alle som hørte henne. Teksten er walisisk, men er i denne videosnutten bl.a. blitt oversatt til norsk av Richard Mure Exelby. Artig er det også å lese den walisiske teksten og samtidig høre den sunget.
 
Slik en kjærlighet må minnes, heter det i Dyma Gariad, en kjærlighet like enorm som havet. Guds store kjærlighet til hvert eneste menneske. All Glory to God Alone! 
 

Ta vare på Guds ord… Husk din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst: Jacksom David / Unsplash – Timeglassfoto: Nathan Dumlao (Unsplash)

 

La andre få vite om dette innlegget..