Topp gassgrill! Pluss en som ikke på langt nær var like god…

Jeg spanderte den ekstra tusenlappen og fikk et ganske annet produkt!

Gassgriller til glede og besvær…

Jeg ser det er mange som i disse dager vurderer kjøp av gassgrill. Potensielle grillkokker har i hopetall googlet på ordet, fordi de ønsker å høre andre sine erfaringer før de eventuelt kjøper selv. Jeg har tidligere skrevet om mitt gassgrillkjøp (her), men den gangen fortalte jeg ikke hvilke griller det dreide seg om. Det vil jeg rette på nå.

Det var Futur Trio som ikke holdt mål enda den var en såkalt «testvinner». Den var sikkert grei nok, men konstruksjonen var pinglete – og delene var heller ikke godt avstemt til hverandre. Den ble levert i svært mange deler, og det tok flere timer og mange ergrelser å montere grillen. Til slutt ga jeg opp. Uansett hvordan jeg snudde og vendte på det, grillen var og ble skeiv. Så vil du kanskje tro at det var mannen som det var noe i veien med – ikke grillen. Til det kan jeg svare at jeg ikke var alene. To andre forsøkte også å sette grillen sammen, med like håpløst resultat. Og for sikkerhets skyld: Vi var helt edru!

Jeg spanderte den ekstra tusenlappen og fikk et ganske annet produkt!Dermed ble grillen returnert fordi butikken hadde «Åpent kjøp» i 30 dager. Jeg fikk pengene igjen fordi det ikke var andre griller i butikken som fristet. I nabobutikken hadde de derimot grillen som jeg egentlig hadde mest lyst på, men som kostet en tusenlapp mer: Weber Spirit med 3 brennere. Jeg spanderte den ekstra tusenlappen og fikk et ganske annet produkt! Weber-grillen var meget mer kompakt, og den ble levert i langt færre deler. Innen en halvtime var alt på plass; klar til bruk. Alle deler passet perfekt, i tillegg til at magefølelsen var betydelig bedre. Litt skuffende var det nok at 25 års-garantien som de reklamerte med, ikke omfattet mer enn et fåtall av delene. Ellers varierte garantien fra 2 år og oppover. Likevel: Dette var et helt annet og velfungerende produkt!

Jeg kunne ikke forstå at Futur-grillen var blitt «testvinner». Ett var sikkert; i den nevnte testen hadde ikke Weber vært representert med en eneste grill. Det beste produktet var øyensynlig holdt utenfor konkurranse. Uvisst av hvilken grunn!

Ett tips skal du få på tampen: Kjøper du gassgrill, spander helst tre brennere. Da får du en betydelig bedre grilleffekt. Kjøper du Weber, får du en fin liten instruksjonsbok sammen med grillen: «Kokebok for Weber gassgrill». Om du ikke har mestret grillkunsten før, vil du heretter ha kjempesuksess med grillmaten om du følger tipsene i den lille kokeboken. Men du bør ha tre brennere; da får du et mye bedre resultat, fordi du kan gjøre noen grep med den midterste brenneren som du ikke har samme mulighet til å gjøre, dersom gassgrillen bare har to brennere.

Jeg er i hvert fall meget godt fornøyd med Webergrillen. Den vil neppe vare i 25 år. Det er å ta munnen for full. Derfor har også Weber tatt mange forbehold, for det er ikke alt som er ment å vare i nesten en hel generasjon. Noen av delene kommer til å forvitre etter hvert. Forhåpentlig går det an å få kjøpt nye deler når de gamle svikter… Om det i det hele tatt lønner seg… Time will show! 

La andre få vite om dette innlegget..