Du finner ikke så mange oppskrifter på johnsteffensen.no, men de som fins, har noe ekstra ved seg. De er velprøvd og vellykket. Forsøker du deg på disse oppskriftene, lager du noe som faller i smak hos mange. Slik som disse herlige, grove og sunne rundstykkene basert på havregryn.
Herlige, grove, sunne og luftige havre-rundstykker
Herlige, saftige, sunne og grove rundstykker som kan anbefales. De går fint an å legge i frysen, og tiner du dem om morgenen som beskrevet i innlegget, blir de deilige rundstykkene klare mens du trekker kaffe og koker egg. Foto: john steffensen
Oppskriften rekker til 18 rundstykker. Det går fint an å fryse dem, og nedenfor selve oppskriften får du tips til hvordan du kan tine rundstykkene på et øyeblikk, samtidig som du beholder en fin, sprø og gyllen overflate. Havre-rundstykkene er knakende gode – og ikke minst sunne. De er ikke tilsatt sukker. (Om du vil, kan du ha 1 teskje honning i melken…)
Nå kan havre-rundstykkene om litt serveres rykende ferske, eller de kan fryses ned når de er blitt kalde. Frys dem gjerne i porsjonspakninger. Til frokost noen dager senere, kan du med hell tine rundstykkene og samtidig beholde en sprø og god skorpe. Det kan du f.eks. gjøre slik: Sett først komfyren i gang; still den inn på 175 grader. Samtidig legges rundstykkene i en lukket plastpose og tines i mikrobølgeovnen i 40 sekunder. La deretter rundstykkene hvile et minutt eller to i mikrobølgeovnen og kjør dem en gang til i 40 sekunder med lukket plastpose. La dem hvile enda et minutt eller to, kjør så for tredje gang i mikrobølgeovnen i 40 sekunder, fremdeles i plastposen. I mellomtiden har komfyren snart nådd 175 grader. Da legges rundstykkene (UTEN plastpose) på stekebrettet. Gi dem 4 til 5 minutter i komfyren, og dermed er de ferdige. (I mellomtiden er eggene også klare, i tillegg til at kaffetrakteren har gjort sitt.)
Om du heller vil ta opp rundstykkene kvelden før de skal brukes, kan du neste morgen gi dem en runde i komfyren, dvs. 5 til 6 minutter på 200 grader. Da blir skorpen ekstra sprø.