Dagens pinlige: Helsekostprodusent på ville veier

Det går i ball for produsenten av dette helsekostproduktet, de roter med sykdomsnavnene. Slikt er bekymringsfullt.

Dagens pinlige

Romega, norskprodusert ekstrakt fra silderogn, røper mangelfull medisinsk innsikt

Ekspeditøren i helsekostforretningen hevdet at Romega (et ekstrakt fra silderogn) har god effekt på artrose (slitasjegikt). «Det fins studier som dokumenterer dette», la hun til. Snart hadde hun produsentens lenke klar og sendte «dokumentasjonen» til meg på mail. Da jeg kom hjem, leste jeg mailen om silderognproduktet Romega, kosttilskuddet som hun så varmt anbefalte. Da oppdaget jeg noe uventet; produsenten i Ørsta vet åpenbart ikke hva artrose er for noe, for i følge dokumentasjonen fra Arctic Nutrition AS er artrose det samme som «tette blodårer». Men slikt er jo det reneste vrøvl! Artrose er noe helt annet enn det som Romega-produsenten påstår; artrose er slitasjegikt som rammer 7 av 10 nordmenn i løpet av livet. 

Arctic nutrition as produserer romega. Men hvordan i all verden kan de for ramme alvor påstå at artrose er det samme som tette blodårer? Slikt er vrøvl!
Over: utdrag fra produktbeskrivelsen. Det er arctic nutrition as i ørsta som produserer romega. Men hvordan i all verden kan helsekostprodusenten for ramme alvor påstå at artrose er det samme som tette blodårer..? Slikt er vrøvl!

Her går det i ball for helsekostprodusenten

At Arctic Nutrition roter med sykdomsnavn er mildt sagt lite tillitsvekkende! For dersom Romega skal ha en effekt når det gjelder «tette blodårer», heter sykdommen aterosklerose og IKKE artrose. Dette dreier seg faktisk om to vidt forskjellige sykdommer. Som å hevde at agurk og banan er det samme… 

Les gjerne: Ukens narraktige

At helsekostprodusenten IKKE har tatt seg bryet med å kvalitetssikre det som presenteres som en dokumentasjon/beskrivelse av produktet, er direkte urovekkende. For kan bioteknologiselskapet Arctic Nutrition AS ha en så lempfeldig omgang med sykdommer stiller jeg meg undrende til hvor seriøst Romega-produktet i bunn og grunn er. Det er pinlig og lite tillitsvekkende at produsenten flere ganger påstår at artrose er det samme som tette blodårer. 

 

Hvilket «universitets-samarbeid»?

En annen ting som forbauser meg, er at Arctic Nutrition på hjemmesiden fremholder at «Haukeland sykehus har en spesielt fremtredende plass» i bedriftens forskning/studier. Selskapet hevder videre at helsekostproduktet er et resultat av et samarbeid med Stanford University, National University of Singapore og Imperial College London. På hvilken måte dette samarbeidet har skjedd – og med hvem innenfor disse miljøene, sier historien intet om. Det er likevel mer enn merkelig at ingen av de nevnte institusjonene har reagert på sammenblandingen av sykdommene artrose og aterosklerose.

Det hører med til historien at Romega ble returnert omgående.

Mange gode råd på www. Johnsteffensen. No

La andre få vite om dette innlegget..