ID-tyveri. Slik gjør du det vanskeligere for svindleren.

Id-tyveri. Stadig flere forsøker å stjele andres identitet. Www. Johnsteffensen. No

ID-tyveri. Slik gjør du det vanskeligere for svindleren.

Mange utsettes for ID-tyveri. Men du kan gjøre mye for å hindre at slikt skjer med deg.

Det fins dessverre en del mennesker som lurer godtroende personer til å gi fra seg sensitiv informasjon om seg selv. Svindlerne kan være svært utspekulerte, høflige og veltalende, og de henvender seg gjerne til sårbare personer som kan forledes til å tro at oppringningen er «ekte» nok. Han eller hun som tar kontakt, virker vennlig, trygg og hyggelig. Svindleren kan endatil lire av seg at «det er godt at det fins ærlige mennesker i verden», for i neste øyeblikk kynisk lure sitt offer trill rundt i et utspekulert ID-tyveri.

ID-tyveri. Les også: Heldigvis fins Svindeljagerne

Hvis kriminelle bakmenn klarer å stjele identiteten din, kan du få betydelige problemer som følge av at noen opererer i ditt navn, med dine personopplysninger. Derfor skal du merke deg følgende råd når det gjelder å beskytte sensitiv informasjon om deg selv:

Forsøk på id-tyveri skjer i hopetall hver bidige dag. Også i norge.Slik forhindrer du ID-tyveri:

1. Ha lås på postkassen. Det er det enkleste stedet å finne sensitiv informasjon om deg.

2. Makuler eller brenn alltid sensitiv informasjon. Ikke kast slikt i søppelkurven.

3. Bruk sosiale medier med omhu, ikke minst hva du legger ut. Mange personopplysninger er gull verdt med tanke på ID-tyveri.

4. Du skal aldri overføre penger basert på henvendelser fra fremmede uten først å ha sjekket med banken eller kontaktet den aktuelle kreditor. (For eksempel hvis noen tar kontakt med deg på grunn av en «tastefeil» – et kontonummer som dessverre ikke var korrekt tastet i følge svindleren.)

5. Dersom du ikke mottar post på flere dager, kan en telefon til Posten være lurt. Ved forsøk på ID-tyveri omadresseres ofte offerets post slik at gjenpartsbrev og annen sensitiv informasjon går direkte til tyven og dennes postboks, mens offeret selv ikke mottar post.

Vær oppmerksom på at falsk identitet er lett å få kjøpt på nettet, f.eks. førerkort med svindlerens bilde + andres (ditt) navn.

ID-tyveri: Smarttelefoner og andre mobile enheter er utsatt

La andre få vite om dette innlegget..