«Testvinner» og «Best i test» over og ut…

Det bør innføres restriksjoner for "best i test", "testvinner" etc.

Tester til besvær!

Det bør innføres restriksjoner for "best i test", "testvinner" etc.Jeg mener det bør være restriksjoner for når en forhandler har lov til å skrive «Best i test» om en vare. Det er nemlig ikke måte på hvor mange produkter som blir best i test. Problemet er at svært mange produsenter og butikker synes å strø om seg med betegnelsen, uten å gå nærmere inn på hvilken test det er tale om – og hvilke produkter som er blitt sammenlignet.

Om en spør seg for, får en gjerne vite litt mer. Men disse opplysningene sitter ofte langt inne og er definitivt ikke de som vies størst oppmerksomhet i annonseringen. Det er det at produktet er best i test som betyr noe. Det er underordnet hvor mange andre produkter som deltok i testen, hva som ble målt og hvordan kriteriene ble vektlagt.

I annonsene står det bare «Testvinner» eller «Best i test» – og dette sluker vi forbrukere rått.

Jeg har flere eksempler på gjenstander som har vært såkalte testvinnere, men som på ingen måte har svart til forventningene. I denne omgang vil jeg nevne gassgrillen som ble anskaffet for noen år siden. Dette var en såkalt «Testvinner» – og jeg var sikker på at denne gangen hadde jeg ikke kjøpt katten i sekken. Men jommen tok jeg feil. For etter å ha slåss med produktet i nesten fire timer, ga jeg opp. Det ble skeivt uansett hvordan en gikk frem, og metallet virket simpelt og konstruksjonen pinglete.

Jeg pakket hele sylamitten sammen igjen, noe som heller ikke var gjort i en feidrei. Så bar det tilbake til butikken for å reklamere på «Testvinneren». Dette var intet problem all den tid forretningen hadde åpent kjøp i aldri så mange dager. Så betalte jeg i underkant av en tusenlapp ekstra og fikk en gassgrill som ikke en gang var blitt vurdert i nevnte test. Min nye grill, som endatil kunne skilte med 25 års garanti, lot seg sette sammen på et blunk. I løpet av en halvtime var den klar til bruk, og alle deler passet perfekt. Konstruksjonen var solid og svært så stødig. Men testvinner var den ikke… I hvert fall ikke i den testen som «TV2 hjelper deg» sto bak. Der hadde en på uforklarlig vis hoppet bukk over markedets aller beste gassgrill. Arg!

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “«Testvinner» og «Best i test» over og ut…”

  1. Godt sagt og riktig også .-) Vi forbrukerer sluker alt for mye rått uten å sjekke…. Det finnes mange gode produkter som aldri har blitt testet, men … 🙂 slik er vi nå engang skrudd sammen. Hva skal vi gjøre med det?

Comments are closed.