Prøv meg

Prøv meg.

Ukens bibelord – 41

«Ransak meg, Gud, og kjenn mitt hjerte, prøv meg og kjenn mine tanker! Se om jeg følger avguders vei, og led meg på evighetens vei.» (Salmene 139, 23-24)

Denne bønnen som avslutter 139. salme, rommer det meste for den som tror på Jesus som Herre og frelser. Den kristne regner seg ikke som bedre enn andre mennesker, men erkjenner sin synd og angrer på den hver eneste dag. Synd er det som skiller oss fra Gud.

10 år på nett

Derfor er Davidssalmen så fin, fordi den kan bes av alle som føler at de ikke strekker til i hverdagen, og som strever med sitt trosprosjekt. Nest etter «Fader Vår» rommer disse to versene det vesentligste.

Ta vare på Guds ord… Husk din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto øverst: Mitchell Griest / Unsplash – Timeglassfoto: Nathan Dumlao (Unsplash)

 

La andre få vite om dette innlegget..