Festsang – Mer verdig og vakkert blir det neppe

Den perfekte festsang. Verdig, vakkert og stemingsfullt. Www. Johnsteffensen. No

Sangen som hedersgjesten kommer til å huske lenge…

Festsang – Mer verdig og vakkert blir det neppe

Det fins enkelte sanger som skiller seg markant ut fra alle andre. Slik som denne. Festsangen som presenteres her, er ypperlig for å vise respekt, takknemlighet og glede. Et verdig og vakkert innslag som rører både hedersgjesten og hele forsamlingen. Er det litt mørkt i lokalet (men ikke så mørkt at gjestene ikke kan lese sangsteksten) – og mørkt ute, passer festsangen perfekt. Melodien er: «Nå tennes tusen julelys».

Sjekk også denne: «Festsang som får folk i godt humør»

Noen forutsetninger bør være til stede: 1: Det må være levende lys på bordet (og innen rekkevidde for gjestene).  2: Gjestene bør ha stødige glass (ikke plast- eller pappkrus).  3: Gjestene bør være etterrettelige og ansvarlige voksne (ikke overstadig berusede). Gjør noe spesielt, noe vakkert, noe romantisk, noe som hovedpersonen kommer til å huske lenge…

Den ultimate festsang. Det blir neppe vakrere enn dette. Foto: john steffensen
Før det tredje verset synges, skal alle gjester ha plassert innholdet i konvolutten slik. Sørg for at lyset i lokalet er noe dempet. Dette blir veldig stemningsfullt. Foto: john steffensen

Litt forarbeid må til. Du trenger følgende: A: Klipp ut røde hjerter i papp (som på bildet). Hjertene må dekke åpningen på glassene – og vel så det.  B: Stikk et hull i  midten av hjertet med en litt tykk nål eller en passerspiss.  C: Kjøp inn ett kakelys til hver gjest + tilhørende lysholder (se bildet).  D: Hver gjest får utdelt en konvolutt (den kan gjerne ligge på bordet når de kommer).  E: Utenpå konvolutten limes de to første versene av sangen. (Du kan selvsagt også skrive de to versene for hånd, men det tar mye, mye lenger tid…).  F: Konvolutten må inneholde 4 ting:  Det røde hjertet (med hull i midten),   Ett kakelys (lite) med lysholder. Det er best om holder og lys er «montert» sammen,   Ett ark med de fire siste versene av sangen.  NB! Du må huske å sette inn hedersgjestens navn (fornavn eller etternavn, kallenavn eller både for- og etternavn)  i tredje og fjerde vers på den åpne plassen. Du må videre huske å bruke riktig pronomen (hun eller han) i tredje linje i tredje vers. 

Når sangen synges, starter gjestene med å synge teksten som står utenpå konvolutten, dvs. de to første versene. (Gjestene skal IKKE åpne konvolutten før teksten sier at de skal gjøre dette – det kommer i andre vers).  Sørg for at det blir en passelig pause før det tredje verset synges. Gjestene får nemlig i teksten et lite «oppdrag», og dette må de få tid til å gjøre. Deretter starter man med det tredje verset (det som ligger inne i konvolutten) og synger resten av sangen. 

Dette blir verdig, vakkert og stemningsfullt. Anbefales!

Her følger teksten. Husk at det bare er de fire siste versene som skal ligge inne i konvolutten.

 

Melodi: «Nå tennes tusen julelys»

 

I konvolutten er en sang,

den skal vi synge snart,

Da må du følge sangens gang

og tenke fort og klart.

 

Når konvolutten åpnes opp,

ta lys og hjerte frem,

sett hjertene på glassets topp

og lysene i dem.

 

(Gjestene skal nå tenne de små hjertelysene.

Bruk gjerne stearinlysene på bordet.)

 

Det vakre lys som skinner her

på                    sin store dag,

er varmen som h n sprer til oss

i hverdags mas og jag.

 

Ditt lyse sinn, ditt gode smil,

din visdom og din sjarm,

de etterlater ingen tvil:

                     – du er varm!

 

Vi er så glade for at vi

får være med deg her,

og synge, klappe, klemmer gi

til deg som vi har kjær.

 

Se lyset – la det stråle frem,

det skinner for deg her,

så gir vi deg en varm, god klem;

For oss du toppen er!

www.johnsteffensen.no

Dette kan dere også gjøre:

Når sangen er sunget, kan hver av gjestene skrive en eller to positive egenskaper om hedersgjesten. Det kan være et par stikkord som beskriver jubilanten på en hyggelig måte. Når alle gjestene har skrevet på sine hjerter, samles disse inn og overrekkes til hedersgjesten. Tilbakemeldingene kan hovedpersonen hygge seg med senere, f.eks. etter at markeringen/festen er avsluttet. Et koselig minne.

Du vil sikkert også ha nytte av å sjekke denne: «Den geniale sangavisen»

Flest selskapsleker for voksne: www. Johnsteffensen. No

 

 

 

 

 

 

La andre få vite om dette innlegget..