Påføring av after sun FØR soling er fornuftig

Nye studier tyder på at det er lurt å påføre huden after sun noen dager før soleksponeringen starter, særlig på de stedene av kroppen der en har lett for å bli solbrent; skuldre, fotblad, ansikt, nakke, nese, ører...

Start gjerne noen dager før soleksponering

Påføring av after sun før soling er fornuftig

De fleste vet at det er viktig å beskytte huden mot sterk sol. Graden av solfaktor (SF) har bevisstgjort mange på nødvendigheten av å smøre seg. Det som noen dessverre glemmer, er at de gjør alt for få påføringer i løpet av dagen – i tillegg til at de bruker for lav solfaktor. Husk at høy solfaktor sier noe om hvor lenge du kan være i solen uten å bli brent, det har ingen ting med graden av brunfarge å gjøre!

Vår nordiske hud har liten eller ingen naturlig solbeskyttelse, derfor må vi ta våre forholdsregler når vi eksponeres for sterk soling, for eksempel i syden. Nye studier tyder på at det er lurt å påføre huden after sun noen dager før soleksponeringen starter, særlig på de stedene av kroppen hvor en har lett for å bli solbrent; skuldre, fotblad, ansikt, nakke, nese, ører… 

After sun består av kjølende og beroligende ingredienser som inneholder mye fuktighet og som har en viss brannsalveeffekt. After sun sørger for fuktbalansen i huden, og dersom en bruker slik krem som forberedelse for soling, vil huden tåle soleksponeringen bedre, brunfargen bli jevnere, i tillegg til at den vil vare lenger.

After sun kan altså med fordel brukes før soling. Slike kremer er mindre fete og lettere i konsistensen enn vanlige fuktighetskremer. Når solingen nærmer seg slutten, smører du deg inn med after sun før du forlater stranden/solen. Kremen bør være på huden en liten stund før du dusjer! Etter at du har dusjet, påføres after sun enda en gang. Dermed gjenopprettes fuktbalansen i huden/hudcellene – noe som bidrar til at brunfargen varer lenger.

Om du ikke har after sun, kan aloe vera ha tilsvarende effekt. Glem heller ikke at det å bruke fete kremer etter soling kan virke mot sin hensikt og forsterke solforbrenningen!  

Et par tips på tampen: Mange blir solbrent i hodebunnen. Har en tynt, lyst hår, kan en fargeløs solkrem på sprayflaske være et godt alternativ, eventuelt at en er flink til å bruke caps, hatt eller lignende i solen. Barn skal alltid smøres med minst solfaktor 30, og smøringen må gjentas hyppig, minst annenhver time – og oftere hvis barna bader mye. Dessuten bør en unngå soleksponering mellom kl 12 og 15. Da kan det være lurt å søke skygge eller dekke til huden med et plagg e.l.

Les mer om solprodukter her.

La andre få vite om dette innlegget..