Kjærlighetens høysang – Det vakreste som noensinne er skrevet om kjærlighet

Mh9002276891a

«Kjærlighetens høysang»

Noe av det vakreste som noensinne er sagt om kjærlighet fins i 1. korinterbrevs 13. kapitel. Dette blir kalt «Kjærlighetens høysang» og er blitt tonesatt av mange opp gjennom tidene. En god kollega som i tillegg var svært musikalsk, sa en gang til meg: – Jeg har hørt «Kjærlighetens høysang» med mange melodier, men ingen like fin som din. Den passer utrolig godt til teksten.»

En bedre attest kunne jeg ikke få, og siden det kom fra ham – en som aldri var redd for å si sin mening, tok jeg det til meg…

Min versjon av  «Kjærlighetens høysang» er kun blitt fremført en gang offentlig, samt i to bryllup. Etter dette er sangen blitt liggende i en skuff inntil den i dag er blitt utgitt på YouTube til glede for nye lyttere.

14. februar er Valentines Day, og mye av det som tas opp i «Kjærlighetens høysang» passer godt til denne dagens innhold og intensjon. Men «Kjærlighetens høysang» rommer uendelig mye mer, og sagt på en meget elegant måte. Jeg håper at du synes om melodien. Selv om opptaket er enkelt – og stillvideoen er uten de store fiksfakserier, håper jeg budskapet i «Kjærlighetens høysang» oppleves like sterkt som da teksten ble skrevet for snart 2000 år siden:

[button link=»https://johnsteffensen.no/2013/01/ny-sang-nar-vi-kommer-sammen/» color=»red» target=»blank»] Forrige sang: 12 «Når vi kommer sammen»[/button]

 

ORDJAKTEN 1 Delord-svar: L’Occitane

 

La andre få vite om dette innlegget..