Madeira-sprell

Madeira. Fra nordkysten. Nesten som i norge... (www. Johnsteffensen. No)

Madeira i turbofart…

Studentenes sprelske Madeiratur

Det er blitt en del reisebrev fra Madeira på dette nettstedet fordi undertegnede har lagt sin elsk på øya. Naturen er fascinerende, klimaet perfekt, og menneskene som bor der er jevnt over meget hyggelige og imøtekommende. Den artige Madeira-kortfilmen som en gjeng studenter har lagt ut på YouTube, gir et godt inntrykk av Madeiras nordside. Dette er ikke den delen av øya som har flest turistbesøk, men kysten i nord er et populært feriemål for lokalbefolkningen.

Øyas nordside er fuktigere enn i sør. Filmopptaket er fra april 2013, og de unge Porto-studentene (filmet og redigert av Patryk) tar oss bl.a. med til vakre Porto Moniz (helt i nord-vest). Porto Moniz er kjent for sine vulkanskapte kulper og bassenger – der Atlanterhavets brenninger er nærmeste nabo. (Stillbildet ovenfor er fra en av disse «vulkanpoolene».)

Studentene tar oss også med gjennom nordkystens ville klippelandskap, med fjell som minner om Norge; smale veier på fjellhyller, trange tunneler og stupbratte klipper like i sjøen.

Ungdommene er også på levada-vandring, de mange vanningskanalene som fins nesten overalt på øya (hele 215 mil i alt). Langs disse vannveiene er det anlagt stier som turistene vandrer på. Enkelte steder må en gå gjennom huler i fjellet. Da er lommelykt et «must». Andre plasser møter en fosser og innbydende kulper. Madeira har en svært allsidig og spennende meny å tilby de hundretusener av turister som hvert år besøker Atlanterhavets flytende blomsterbukett.

Filmen er laget av Joana, Martyna, Grzesiek, Magda, David, Patryk (Camera & editing), Matteo, Ave, Esther og Marta. Musikk: Tribalistas: «Ja sei namorar»

Les mer om Madeira

La andre få vite om dette innlegget..