Madeira: Anbefalte spisesteder i Funchal. (Oppdatert høsten 2017)

Restaurante mozart byr på "sjefens kveld" hver torsdag. Eminent levende musikk og god steming i det lille lokalet i gamlebyen av funchal. Vil du være med på dette, må du bestille bord. Foto: john steffensen

Anbefalte spisesteder i Funchal, dvs. restauranter jeg selv har besøkt:

Restauranter i Funchal (Madeira) som er godt over gjennomsnittet

Opplevelsesrike Madeira – Reisebrev Oppdatert høsten 2017 – Tekst og fotos: John Steffensen

Denne kreative biffen fikk vi servert på kvalitetsrestaurant armazem do sal. Jeg har aldri smakt noen bedre biff. Perfekt på alle måter. Foto: john steffensenDet vrimler av spisesteder i Funchal, Madeiras største by. Å spise middag på restaurant der er ingen kostbar affære, i hvert fall ikke i norsk målestokk. Mange spisesteder tilbyr vouchers, noe som ofte innebærer fem-retters middag inkludert all drikke (kontinuerlig påfyll). For dette betaler en i overkant av 400 kroner per person.

Se også: Gode spisesteder i Funchal (2018)

Om du ikke har vært på Madeira før, kan det være greit med noen tips fra en som har litt erfaring med det å spise ute på denne fantastiske atlanterhavsøya. Her er noen restauranter som trygt kan anbefales: (Maks poengscore er 100)

Cris’s Place

Vi hadde en topp spiseopplevelse på Cris’s Place sommeren 2017, en av de nye Funchal-restaurantene som bl.a. har klatret til topps på Tripadvisors rangering. Alt var like bra med denne restauranten; svært god mat, nydelig anrettet og servert på elegant vis. Her vender vi garantert tilbake! Litt trangt lokale og en liten fortaus-servering i en forholdsvis anonym gate i Lido-området. Men når maten smaker så bra, bærer vi gjerne over med beliggenheten.  (93 poeng)

Armazem do sal, funchals beste restaurant, har et noe anonymt inngangsparti. Foto: john steffensenArmazém do Sal

Armazém do Sal ligger i sentrum, i en liten sidegate. Hovedinngangen er et trangt smug der det også fins uteservering. Innenfor en større sal som trolig en gang er vært et slags lager. Selve inngangspartiet er stusselig, og en kan lett forledes til å tro at dette er et annenrangs spisested. Men Armazém do Sal er uten tvil en av de beste restaurantene Funchal har å by på, med hvite duker på bordene, perfekt servering, ypperlig mat og alt på stell. Bestilte bl.a. en biff som ble perfekt anrettet, med en himmelsk, uforglemmelig smak. (91 poeng) 

Indian Palace Restaurant

Mye og god mat for pengene! Indisk mat er spennende. Ikke bare fins det mange fremmede smaker og lukter, men på Indian Palace klarer de å mikse det hele sammen til å bli aldeles nydelig. Som Lamb Tikka. Aldri har jeg smakt bedre lammekjøtt. Ingen i nærheten heller. Uforglemmelig! Anbefales! Litt kjedelig lokale med en anonym inngang. (88 poeng)

Restaurante Mozart

Restaurante mozart byr på "sjefens kveld" hver torsdag. Eminent levende musikk og god steming i det lille lokalet i gamlebyen av funchal. Vil du være med på dette, må du bestille bord. Foto: john steffensenLigger like i den gamle bydelen. Restauranten er intim og har førsteklasses mat. Vi besøkte Restaurante Mozart en torsdag. Den ukedagen kjører de et spesielt – og populært opplegg; «Sjefens aften». Fantastisk levende musikk, utført av en skolert, profesjonell musiker, satte en ekstra spiss på kvelden. Artig var det også at Wolfgang Amadeus i egen høye person tok i mot oss ved inngangen og var til stede hele kvelden. Portugisisk mat. En flott opplevelse. (85 poeng)

Restaurante Goya

Restaurante goya holder til i lidoområdet og er en ganske ny retaurant. Det er enorm forskjell på uteplassen og lokalitetene innendørs. Goya serverer førsteklasses mat etter alle kunstens regler. I løpet av kort tid har restauranten blitt en av de aller beste på madeira. Det skjønner vi meget godt! Foto: john steffensenEn må til Lido-området, ca 2,5 km fra sentrum av Funchal, om en vil besøke Restaurante Goya. Mange turister bor her fordi flere store hoteller er i nærheten. Restaurante Goya virker noe anonym når en kommer gående på fortauet, og en har faktisk lett for å gå forbi dette utmerkede spisestedet. Men er uteområdet litt unseelig, så åpenbarer det seg snart en ytterst smakfull innredet restaurant når en går inn i bygningen. Her er alt på stell med en innredning og utsmykning som er førsteklasses. Det samme kan sies om maten som serveres etter alle kunstens regler. Et kvalitetssted, med et prisnivå som for de ovennevnte. Restaurante Goyas kjøkken er fransk med et internasjonalt tilsnitt. (84 poeng)

Restaurante do Forte

I skyteskåret på do forteTidligere omtalt på johnsteffensen.no. Restaurante do Forte fins i ett av de tre gamle fortene som i århundrer har beskyttet Funchal mot pirater. Restauranten serverer portugisisk mat, og har et meget bra kjøkken der alt serveres kunstferdig anrettet. Restauranten er populær blant lokalbefolkningen, og en bør bestille bord på forhånd. En kan også bli hentet på hotellet med en av restaurantens veteranbiler. Restaurantopplevelsen avhenger en del av hvilket bord en blir tildelt, og hvordan været er. (84 poeng)

Doca do Cavacas

Doca do Cavacas er trolig Madeiras mest berømte fiskerestaurant med en aldeles fenomenal beliggenhet et stykke utenfor sentrum av Funchal. Nærmere vannkanten er det vanskelig å komme. Den spesielle, runde restaurantbygningen, plassert i klippeveggen, kneiser over Atlanterhavets dønninger. Doca do Cavacas fortjener et besøk både på grunn av plasseringen, men ikke minst fordi Espada, en av Madeiras nasjonalretter, laget av Scabbard fish, en dypvannsfisk som lever utenfor Madeira, er aldeles nydelig på smak. I hvert fall når den serveres på tradisjonelt Madeiravis med grillet/stekt banan. Det høres spesielt ut, men på Doca do Cavacas har en greie på fisk. Doca do Cavacas’ Espada smaker fenomenalt. Fiskesuppe til forrett er også en nydelig smaksopplevelse. Dessverre har restauranten ikke lagt sin sjel i dessertene som ikke på noen måte står i stil med resten av menyen. Dessertene kommer stort sett rett fra frysen som på en bensinstasjon. Men hovedretten – og den fantastiske beliggenheten – er vel verdt et besøk. Særlig hvis været er supert og en velger å sitte utendørs, dvs. på taket. (82 poeng)

Italia. Flere artikler med reisetips og praktiske opplysninger. Www. Johnsteffensen. NoThe Beresford Restaurant (Quinta Jardins do Lago)

Denne restauranten fins et stykke oppe i høyden – dvs. over sentrum av Funchal, på den praktfulle herregården Quinta Jardins do Lago. Her fins kleskode og nedre aldersgrense. Serveringen er av det formelle slaget; elegant, stille og rolig. Maten er nydelig anrettet, og restauranten gjør sitt beste for at gjestene skal få sine behov tilfredsstilt. Menyen varieres fra dag til dag. Treretters meny anbefales, men det er også mulig med andre varianter, bl.a. femretters.  (80 poeng)

La Vaca Negra

Denne bitte lille restauranten har gjort det meget bra på Tripadvisors rangering. La Vaca Negra serverer svært store og gode kjøttretter på argentisk vis. Mørbradbiffen var perfekt grillet, men det kunne ha vært mer smell i marineringen. Smaken opplevdes litt traust og grå. La Vaca Negra har få plasser, restauranten er liten – omtrent på størrelse med en snackbar.  Det hersker et vanvittig støynivå i lokalet, og det blir tidvis vanskelig å prate sammen i rommet. Det er personalet som fører an i bråket, der det stadig ropes ut bestillinger og varsler om retter som er klargjort for servering. Et helt greit besøk, men ikke så veldig mye mer… (77 poeng)

Med

Det er svært vanskelig å finne Med, men er du heldig og gjør nettopp det, så får du en god matopplevelse. Med er en av hotellet Porto Mares restauranter, og den befinner seg ganske godt gjemt inni hotellet. Det tok faktisk flere dager som gjest på hotellet, før vi tilfeldigvis snublet over Med. Men spør i resepsjonen, så får du hjelp til å finne den lille restauranten. Enkelte dager kan det være OK med forhåndsbestilling. Restauranten serverer meget god biff, og har dessuten en meget innholdsrik vinkjeller med noe for enhver smak (og pris). Middelhavsretter. (76 poeng)

Enda flere fremragende restauranter: Gode spisesteder i Funchal (2018)

Restauranter som er OK, men som mangler det lille ekstra:

PVP (Pao Vinhoe Petiscos) Gode kjøttretter. (75 poeng)

Quinta Bela Vista Restaurant Veldig stivt, men det meste smaker bra. (68 poeng)

Il Basilico Italiensk mat, vel anrettet. (63 poeng)

La Bamba Varierende, stort sett gode retter. Bra atmosfære. (59 poeng)

Come Together Ingen gastronomisk nytelse, men hyggelig betjening. Nydelig panacotta! (59 poeng)

 

Restauranter som vi aldri kommer til å besøke igjen: 

Granny’s House Madeira Cuisine  Uinspirert og ihjelkokt mat. Fullstendig død biff. (5 poeng)

 

Er du interessert i å lese med om Madeira? Flere reisebrev fins her

 

La andre få vite om dette innlegget..