Det innholdsrike og spennende vertshuset i Supphelledalen byr på en unik hotellopplevelse

Rødseter inn. Foto john steffensen johnsteffensen. No

Supphelledalen, Fjærland, Sogn og fjordane

Rødseter Gjestegår i Supphelledalen: Et annerledes og innholdsrikt vertshus fylt av hyggelige overraskelser

Internett er herlig dere…! Det å google på f.eks. overnattingssteder kan fort åpne øynene for plasser som en neppe hadde lagt merke til om en hadde sust forbi i feriemodus. Som dette herlige stedet i Supphelledalen i Fjærland. Supphelledalen som er en avstikker fra Riksvei 5, et sted for spesielt interesserte, f.eks. de som liker spreke fjellturer, brevandring, etc. For innerst i Supphelledalen får en et sterkt møte med en brearm fra Jostedalsbreen, eller en kan besøke Flatbrehytta på 1 000 høydemeter, eller en kan bli slått til jorden av et majestetisk, trangt og svært så imponerende dalføre. Men Supphelledalen er ikke verdens navle, og det er stor fare for at en går glipp av herligheten om en bare tråkker på gasspedalen på jakt etter et egnet overnattingssted langs den travle hovedferdselsåren.

Supphelledalen i fjærland - foto john steffensen, johnsteffensen. No
Supphelledalen i fjærland sett fra rødseter gjestegård – foto john steffensen, johnsteffensen. No

Men noen få minutter unna den trafikkerte hovedveien, 29 km nord for Sogndal, fins et beskjedent, svært gammelt gjestehus kalt Rødseter Gjestegård eller Rødseter Inn, et sted min kjære ble oppmerksom på da hun søkte etter hotellrom forut for vår lille ferietur til Sogn og Fjordane. Da dukket det opp; Rødseter Inn, med spennende fotos og flere svært positive tilbakemeldinger fra andre gjester. Så ble det til at vi bestilte rom og så frem til en noe annerledes overnatting. Rødseter Inn kunne bl.a. skilte med restaurant, grill, bar og badstu – og rommene var som hentet ut fra et interiørmagasin med en spenstig blanding av gammelt og nytt, det eldgamle mot det ultra moderne.

Rødseter Inn er et bygg der skinnet bedrar til de grader. Ved første øyekast ser ikke eksteriøret ut som virkeligheten er innvendig; nemlig et kjempekoselig overnattingssted eller boutique hotell. Beliggende på en gård med flere slitne bygninger, pluss en gravemaskin som stort blikkfang, kjørte vi først forbi Rødseter Inn. Dvs. vi så skiltet akkurat i det vi passerte. Vi rygget, men begynte å stusse, for var det virkelig her det var? Vi måtte dobbeltsjekke på mobilene våre, lese tekster, studere bilder på nytt, etc. Det var ikke til å ta feil av, eksteriøret var identisk, navnet også, vi hadde ankommet Supphelledalens særegne overnattingssted.

Rødseter inn, supphelledalen, fjærland - foto john steffensen, johnsteffensen. No
Rødseter inn, supphelledalen, fjærland – foto john steffensen, johnsteffensen. No

Vi nærmet oss huset litt forsiktig, men straks ble vi møtt av en strålende vertinne som presenterte seg som Anne, og som fra første sekund oste av vennlighet og service. Jo visst var vi kommet til rett sted! Det tok ikke lang tid før vi kjente igjen de flotte interiørbildene. Dette var et hus med sjel, et annerledes overnattingssted som innvendig byr på seg selv på en helt annen måte enn fasaden skulle tilsi. Her var det hjertevarme, hjemmekoselig og veldig annerledes.

Vi ble vist inn i hovedrommet som inneholdt bl.a. et gedigent langbord, laget av en eneste stor furu som ut fra årringene å regne trolig hadde vokst i mer enn 200 år. Hjemmelagde benker, en salong med rustikke møbler, et gedigent hjortehode på kortveggen, en bar, en digital peis, m.v. En herlig miks av gammelt og nytt.

Rødseter inn, supphelledalen, kan tilby store og koselige rom. Foto - john steffensen, johnsteffensen. No
Rødseter inn, supphelledalen, kan tilby store og koselige rom. Foto – john steffensen, johnsteffensen. No

Så bar det opp en svært bratt trapp til andre etasje der det fantes tre store soverom. Siden vi var de eneste gjestene, fikk vi se alle de tre rommene, der særlig badene imponerte. Rom som innbyrdes var totalt ulike, men som alle var utført med det samme kyndige blikk for hvordan gammelt og nytt skulle kunne utfylle hverandre – og utfordre hverandre. Koseligere hotellrom skal du lete lenge etter, rent og luftig, vakkert og stille. Vi lot oss begeistre! Et spennende og annerledes konsept.

Middagsbordet er dekket på rødseter inn, supphelledalen. Foto - john steffensen, johnsteffensen. No
Middagsbordet er dekket på rødseter inn, supphelledalen. Foto – john steffensen, johnsteffensen. No

Vi bestilte middag til kl 18, og da vi entret matsalen hadde Anne anrettet rommet på en hjemmekoselig og flott måte. Vi ble servert herlig stekt fjellaure med gulrotstuing og baconsurrete poteter fra Supphelledalen, samt en himmelsk dessert, en lokal variant av fransk sjokoladekake servert med is og jordbær, en vri som uten tvil hører til de beste desserter jeg noen gang har smakt. Alt lagt til rette på utsøkt vis og svært smakfullt anrettet.  Et minnerikt måltid.

Da middagen var unnagjort, gikk Anne bort til sin hyggelige samboer Andre, og dermed var vi overlatt til oss selv i gjestehuset. Et stille og godt sted å være. Neste morgen fikk vi som avtalt, frokost kl 09.00 der Anne atter en gang hadde gjort sitt beste for at vi skulle ha det topp. Alt dandert pent og apetittelig, og vi inntok en bedre frokost der vi også fikk smake på noen av Rødseters hjemmelagde produkter. Dette resulterte i at vi kjøpte med oss en bærepose full av såvel eplemost som blåbærsyltetøy. Endatil hjemmelagde badeprodukter måtte vi ha med, «saltbomber» og «badebomber» med dødehavssalt, grønn leire, eteriske oljer etc. 

Fra et av de delikate baderommene. Ingen av dem er like. Foto - john steffensen, johnsteffensen. No
Fra et av de delikate baderommene. Ingen av dem er like. Foto – john steffensen, johnsteffensen. No

Rødseter Inn har uvanlig høy poengscore fra en rekke fornøyde gjester der samtlige tilkjennegir en flott og annerledes hotellopplevelse hos det unge samboerparet Anne og Andre i Supphelledalen. Rødseter Inn er under stadig utvikling, og Andre var fullt opptatt med oppussing av andre rom som skulle gjøres tilgjengelig for turistene. De har begge bestemt seg for at Rødseter Inn skal bli redningen for den mange hundre år gamle gården som var i ferd med å forfalle. Anne og Andre sitt ungdommelige pågangsmot står det respekt av, det kan ta pusten fra noen og enhver. Men det unge paret har klart å skape et unikt overnattingssted som det definitivt ikke går tretten av på dusinet. Rødseter Inn var en flott opplevelse, og vi kommer gjerne tilbake, for dette ga mersmak! Et ekstra pluss var det også at vår lille shetland sheepdog, Kompis, også fikk være med. Han ble tatt i mot på en svært forbilledlig måte. Tusen takk for det også!

Vår firbeinte følgesvenn, kompis, fant seg vel til rette på rødseter inn. Foto john steffensen, johnsteffensen. No
Vår firbeinte følgesvenn, kompis, fant seg vel til rette på rødseter inn. Foto john steffensen, johnsteffensen. No
Mer om Rødseter Gjestegård

 

 

La andre få vite om dette innlegget..

Comments are closed.