Stress, humør og helse kan du få gjort noe med…

Trening. Foto kinkate pixabay

Hvordan få mer energi og overskudd.

D jl g pixabay. 150x150 1Dette er ikke noe hokus pokus, for det kan vi fint få gjort noe med, hvis vi bare tar oss litt tid. Fysisk aktivitet påvirker oss nemlig til de grader, og slik aktivitet øker kroppens produksjon av endorfiner, det morfinlignende stoffet som blant annet gir oss psykiske stimulanser; økt evne til å takle stress, får oss i bedre humør og gir overskudd pluss mer energi.

Fysisk aktivitet har mange fordeler. Blodkarenes kapasitet økes, noe som reduserer faren for blodpropp. Blodtrykket går ned, nattesøvnen blir bedre og slitasjen på hjertet mindre. Mer oksygen blir tilført hjernen. og oksygenopptaket i lungene styrkes noe som bl.a. bidrar til at musklene tilføres mer energi.

Å være i aktivitet gir også sterkere skjelett og økt muskelmasse. Dermed får vi bedre kroppskontroll, økt selvtillit, bedre sex – i tillegg til at risikoen for benskjørhet reduseres.

Fysisk aktivitet stimulerer energiomsetningen i kroppen, noe som bl.a. fører til færre fettstoffer i blodet, lavere kolesterol, bedre blodsukkerregulering, redusert insulinbelastning, økt fettforbrenning og bedre kontroll med sult og vekt.

Treningstidspunktet har ikke noe å si, det avgjørende er at vi gjør det. Husk også at øktens varighet multiplisert med intensitet, har betydning for effekten på kondisjon, styrke og vekt.

Så hva venter vi på…? Snakk om vinn-vinn opplegg!

Pete linforth pixabay

Bilde: kinkate (Pixabay) – Bokstaven D: JL_G (Pixabay) – Nederst: Pete Linforth (Pixabay)

 

La andre få vite om dette innlegget..

One Comment on “Stress, humør og helse kan du få gjort noe med…”

Comments are closed.