Terrenghjul til Automower robotgressklipper. Mine erfaringer.

Mine erfaringer med husqvarna automower terrain kit. Www. Johnsteffensen. No

Terrenghjul til Automower robotgressklipper

Ikke sikkert du blir fornøyd.

100 prosent noytral testFørst av alt; jeg har lang erfaring med robotgressklipper, og jeg har et avansert klippeområde med flere avdelinger, trange korridorer, skråninger, kjøreramper etc.

Montøren som hjalp oss med opplegget fortalte at dette var den mest utfordrende plenen han hadde vært borte i. Likevel; Husqvarna Automower klarer jobben forbausende bra, selv om den stadig støter på utfordringer og har flere driftsstanser i måneden.

I fjor kjøpte jeg terrenghjul til klipperen i håp om at disse ville gjøre kjøringen enklere. Det var særlig når det regnet og gresset ble vått, at de medfølgende originale hjulene ikke fungerte like bra. Husqvarnas terrengsett består av to hjul med lengre knotter, samt børster som i teorien skal koste vekk gress, jord og annet rask som samler seg mellom knottene.

Kostbart

Det startet bra. Klipperen tok seg lettere frem, og driftsstansene ble færre. Terrengsettet var kostbart, alt for dyrt etter min mening, men kunne hjulene gjøre jobben, var prisen underordnet.

Nye problemer oppstod
Husqvarna automower gjor hagearbeidet betydelig lettere. Foto john steffensen. Www. Johnsteffensen. No
Terrenghjul: husqvarna er pioneren når det gjelder robotgressklippere. Maskinen gjør hagearbeid mye lettere, men har likevel et forbedringspotensial. Særlig produsentens opplegg med terrenghjul. Foto: www. Johnsteffensen. No

Men det var ikke lenge Adam var i paradis. Etter en stund oppdaget jeg at terrengsettet skapte nye problemer. Når det regnet, ble ikke bare gresset vått, men jorden ble også bløt. Da startet klipperen å grave seg dypere ned i underlaget. Den tok med seg jord på steder der klippingen eller kjøringen var spesielt krevende. Som i enden av en skråning, hvor den måtte snu for å kjøre opp igjen eller til en av sidene, samt i trange korridorer der den bruker mye lenger tid på å komme gjennom på grunn av diverse småkjøring fra side til side samt flere ryggeøkter med vendinger som på en femøring.

All den tid underlaget var vått og bløtt, grov hjulene seg mer og mer ned. Flere områder fremsto snart som små gjørmehull, uten antydning til gress. Slik hadde det ikke vært tidligere da klipperen hadde originale hjul.

Les Produktsjefen hadde ikke peiling på produktet
Måtte vaske hjulene mye oftere

Børstene som automatisk skulle gjøre rent området mellom knottene, fikk også problemer. Disse klarte ikke å fjerne den våte, tunge jorden som i tillegg inneholdt leire. Stadig måtte jeg vaske eller børste dekkene manuelt og skrape vekk hardpakket jord mellom knottene eller løse jorden opp med vann.

Terrenghjulene laget flere 5-10 cm dype hull i plenen der Automoweren ofte måtte snu, noe som etter hvert ble et betydelig irritasjonsmoment.

Har et stort forbedringspotensiale

Nå har Husqvarna Automower 330X startet på sin 8. robotklippesesong. Terrenghjulene er for lengst blitt demontert, og jeg er tilbake til utgangspunktet med originale hjul. Jeg tror ikke at jeg kommer til å benytte de kostbare og ikke særlig velfungerende terrenghulene igjen. Husqvarna har utvilsomt et forbedringspotensial med dette, for terrengsettet eller terrenghjulene er ikke i nærheten av å innfri. Bortkastede penger, spør du meg.

Terningkast:   1   2   3   4   5   6

Kjøttmeis - hannfugl
Lær mer om meisene. Klikk på bildet.

 

 

La andre få vite om dette innlegget..