Krokeidesenteret Rehabilitering betyr uendelig mye!

Flere ganger i uken blir det "ut på tur" på krokeide rehabiliteringssenter, både i det praktfulle nærområdet, i hordnesmarken eller på byfjellene. (foto: johnsteffensen. No)

Krokeidesenteret Rehabilitering – et suverent opplegg fra ende til annen

Krokeidesenteret rehabilitering er et stort anlegg. På bildet ses gymsal, treningsrom og svommehall. Senteret er ett av mange tilsvarende som eies og drives av lhl. (foto: johnsteffensen. No)Jeg har tidligere skrevet flere innlegg om Krokeidesenteret Rehabilitering som eies av Landsforeningen for hjerte- og lungesyke. Jeg har også i flere artikler lovprist opplegget som betyr så mye for deltakernes mestringsfølelse. Når en er frisk og det snakkes om rehabiliteringskurs, forstår en ikke helt hva et slikt kurs innebærer, og hvilket fantastisk tiltak dette er for å hjelpe mennesker som lever med en eller annen sykdom (f.eks. relatert til hjertet) til å kunne mestre hverdagens krav, samt bidra til at yrkesaktive kan komme raskere tilbake til arbeidslivet.

Flere ukentlige økter med vekter, trimsykkel og matteøvelser hører med. På krokeide rehabiliteringssenter bli man godt ivaretatt av et kyndig personale. /foto: johnsteffensen. No)Krokeidesenteret Rehabilitering er ett av flere steder i landet der et team av fysioterapeuter, sykepleiere, treningsinstruktørerjobbrådgiver, lege og psykolog holder kurs for hjerteopererte, eller personer som plages av anginasmerter, eller er blitt blokket eller stentet. På Krokeidesenteret Rehabilitering får deltakerne profesjonell hjelp til å endre livsstil og vaner. Det handler om alt fra kosthold til røyking og stress. For mange er det viktig å endre inngrodde vaner, og gjennom rehabiliteringsukene får en hjelp og oppmuntring til å gjøre noe med sin livsstil – noe som snart gir betydelige helseeffekter.

Krokeidesenteret Rehabilitering – profesjonell oppfølging av den enkelte

Kanskje kjenner du en som har en form for hjertelidelse, hvis fysiske aktivitet begrenses fordi han/hun er redd eller engstelig? Kanskje er det slik at han/hun frykter å falle utenfor arbeidslivet – eller det å ikke kunne mestre hverdagen i hjemmet?

Flere ganger i uken blir det "ut på tur" på krokeide rehabiliteringssenter, både i det praktfulle nærområdet, i hordnesmarken eller på byfjellene. (foto: johnsteffensen. No)På Krokeide Rehabilitering får en råd og veiledning til bl.a. arbeidssituasjonen, stressmestring, sykdomsforløp, røykekutt og aktiv opptrening. Tre uker med tett individuell oppfølging ut fra den enkeltes behov.

Jeg anbefaler kurset på det varmeste! På Vestlandet fins det to steder hvor LHL driver hjerterehabiliteringskurs. Foruten Krokeidesenteret Rehabilitering fins det tilsvarende tilbud også på Jæren (Nærland).

Hvordan får en plass på Krokeidesenteret Rehabilitering?

Sykehuset kan sende direkte henvisning etter avsluttet behandling der. Fastleger og privatpraktiserende avtalespesialister kan også henvise. Søknadsskjema lastes ned fra hjemmesiden www.krokeidesenteret-rehab.no eller en kan ta direkte kontakt med Krokeidesenteret Rehabilitering (evt. et annet LHL-drevet hjerterehabiliteringssenter i Norge).

God mat hører også med. Dette er et lite utsnitt av dagens "høydare"; en hjertesunn lunsj! På krokeide er dessverre ikke middagen like sunn, dette fordi rehabiliteringsdeltakerne da må spise middag sammen med elevene ved den videregående skolen. (foto: johnsteffensen. No)Jeg er varm talsmann for dette flotte opplegget. Jeg kan ikke få fullrost Krokeidesenteret Rehabilitering nok.

Jeg påstår at jeg aldri hadde vært så sprek og trygg etter hjerteoperasjonen, hadde det ikke vært for treukers-oppholdet på Krokeidesenteret.

Et meget gjennomtenkt opplegg fra ende til annen. Kursukene ble helt enkelt den STORE forskjellen for mitt vedkommende. Verken mer eller mindre! 

Virksomheten på Krokeide ble i 2017 flyttet til Nesttun (Bergen), der den i 2022 fikk nye eiere. Hjerterehabiliteringstilbudet på Nesttun er dessverre historie fra og med 1. april 2024.

På johnsteffensen.no fins en rekke andre innlegg om Krokeidesenteret Rehabilitering.

 

 

La andre få vite om dette innlegget..