Festlek. Tungekrøll. Selskapsleker for voksne – 42

Tungekrøll. Festlek ved www. Johnsteffensen. No. Selskapsleker for voksne.

Selskapsleker for voksne

Denne leken trenger ingen forberedelse

Tungekrøll

Festlek 42 (54*) – Hvem holder tungen rett i munnen lengst…?

Plasser gjestene i en ring. Leklederen kan starte med å si «Djerv dvergbjerk». Den som sitter til høyre fortsetter umiddelbart med å si det samme; «Djerv dvergbjerk».  Fortsett slik videre, helt til en i forsamlingen sier; «Snu ordene!» Personen til høyre for han/henne skal nå stokke om på ordene og si dem i motsatt rekkefølge; «Dvergbjerk djerv». Fortsett videre… 

De som bruker for lang tid på å uttale ordene – eller roter det til ved å si ordene feil, er ute av leken.  Vinner blir den som sitter igjen til slutt.

Man kan kjøre flere runder, velg da andre ordfraser som; «Ibsens ripsbusker», «Sprelsk høyesterettsjustitiarius», «Trikkeperrong tippekupong», «Kokt kolje, kald kolje», «Moskusokse»,  «Pappa pakker pappesker», «Ibsens ripsbusker og buskvekster», «Veggpapp, takpapp, gulvpapp, tapet»

NB! Det blir enda vanskeligere om hver deltaker må gjenta frasen to eller tre ganger… («Djerv dvergbjerk djerv dvergbjerk djerv dvergbjerk»). Lykke til!

Vet du at det fins mange kule festsanger også?

Register selskapsleker for voksne foto sebastian herrmann
Oversikt over alle selskapsleker; klikk på bildet.

*) Tallet 54 er det totale antall selskapsleker for voksne som fins på johnsteffensen.no  Flere av sidene med festleker inneholder mer enn en lek.

La andre få vite om dette innlegget..