Guds skjulte visdom

Om mysteriet, guds skjulte visdom...

Bibelord

«Vi forkynner et mysterium, Guds skjulte visdom. Før tidenes begynnelse hadde Gud bestemt at den skulle føre oss fram til herligheten.»

(1. Korinterbrev 2,7)

«Jeg ga meg og erkjente at Gud er Gud!»

Tanker ut fra ord i bibelen. Hver s%c3%b8ndag p%c3%a5 www. Johnsteffensen. No
Klikk for flere…

Denne gangen lar jeg et sitat av C.S. Lewis (britisk litteraturhistoriker og forfatter, mest kjent for bøkene i Narnia-serien) være kommentar til ovenstående bibelord. Lewis som også var universitetslærer i Oxford fra 1925 til 1954 og professor i Cambridge fra 1954 til 1963, ble som 13-åring ateist. Men ettersom tiden gikk, mistet Lewis sin tro og ble en kristen. Etter mange år med grundig gransking kom han til følgende erkjennelse: «Jeg ga meg og erkjente at Gud er Gud».

Men over til den nevnte Lewis-kommentaren:

Er dette viktig for deg? Del teksten med andre. Johnsteffensen. No«Min innvending mot Gud var at universet virket så ondt og urettferdig. Men hvordan hadde jeg fått denne ideen om rett og urett? Man kan ikke kalle en linje for “skeiv” hvis man ikke har en forestilling av en “rett” linje. Hva var det egentlig jeg sammenlignet universet med da jeg kalte det urettferdig? Hvis alt var dårlig og meningsløst fra ende til annen, hvordan kunne så jeg, som skulle være en del av det hele, oppdage at jeg reagerte så kraftig mot det? … Ateisme viser seg å være for enkelt.

Hvis universet er meningsløst, skulle vi aldri ha funnet ut at det er meningsløst; på samme måte som hvis det ikke fantes lys i universet og derfor ingen skapninger med øyne, skulle vi heller aldri ha visst at det var mørkt. For ‘mørkt’ ville ha vært et ord uten mening.”

Ta vare på Guds ord!

Din tid er nå!

Les flere tanker og ord fra Bibelen

Foto: Jeremy Bezanger (Unsplash)

«Vi forkynner et mysterium, Guds skjulte visdom». La tankene fly, ledsaget av denne svært vakre videoen/musikken:

La andre få vite om dette innlegget..