Fra Gud kommer mitt håp

Til ettertanke... Foto ben white unsplash

Håp og tanker for det nye året.

«Bare hos Gud skal jeg være stille, fra ham kommer mitt håp.» (Salmene 62,6)

Om et menneske mister håpet, ser det svart ut. Da lever det egentlig ikke lenger, det eksisterer bare. Håpet er vårt livstegn.

Akkurat nå. Tanker ut fra ord i bibelen. Til ettertanke... På www. Johnsteffensen. NoI dagens tekst hører vi om David som setter sitt håp til Gud. Han lar Gud legge veien for seg. Når tingene går slik Gud vil, blir det godt. Vi lever i en tid der vi mennesker er alt annet enn stille. Det er fart, jag, uro og mas på alle kanter. Vi møter hverandre med tungen ut av munnen og har knapt tid til å veksle noen ord. «Vi snakkes» sier vi gjerne. Men gjør vi det? Tar vi oss tid til å stanse opp og prate med hverandre, lytte, vise engasjement, medfølelse og interesse? Eller blir det bare «likes» i sosiale medier – eller knapt nok det? Vi har det så travelt at vi snart ikke har tid til noen ting i livene våre.

Det fortelles fra en av reisene til den britiske misjonæren David Livingstone, at han gjennomførte svært lange og slitsomme dagsetapper som tok pusten fra bærerne hans. Etter den femte dagen protesterte de og satte seg ned, de var ikke til å rikke. Det var ikke det at de innfødte hadde dårlig kondisjon eller manglet styrke, de nektet bare plent å haste videre. Dr. Livingstone forstod snart at det måtte være en årsak til denne streiken, en grunn som han ikke fikk helt tak på. Men snart skjønte han det; de innfødte hadde satt seg ned for å vente på sjelene sine. De var ikke vant med farten og jaget, og de tenkte at de hadde gått så raskt, at sjelene deres ble liggende etter dem på veien.

Akkurat det samme skjer med oss. Vi haster av sted. Det gjelder å følge med, ellers går vi glipp av noe, noe som vi ikke helt vet hva er. Men vi ønsker like fullt å få det med oss… Derfor; stans opp – og kjenn at du lever, kjenn at du er til! Husk at livet er det som skjer med deg, mens du er ivrig opptatt med alt annet. Hos Gud skal du være stille, for fra ham kommer ditt håp. Start dagen i tiltro til Herren – og hold frem i tro og håp til ham!

Det er 58. innlegg i serien «Til ettertanke…» Klikk her om du vil lese flere.

Foto: Ben White / Unsplash

Mobilbruk. Stille form for omsorgssvikt. Foto yura fresh. Unsplash 735x376 1
Klikk på bildet!

La andre få vite om dette innlegget..