Jeg boikotter Rema 1000. Det er bare en ting jeg savner….

Grunnen til at jeg, og mange med mag, nå boikotter rema 1000

Rapport etter 8 dager – fra en som boikotter REMA 1000

Min boikott av Rema 1000 går aldeles utmerket. Det er kun en ting jeg savner….

Absolutt ingen form for abstinens

Som du trolig har fått med deg, boikotter jeg nå Rema 1000 i protest mot Rema-ledelsens egen boikott av kjente norske merkevarer. Sånn sett får Rema 1000 smake sin egen medisin. De nekter Lerum, Olden, Hansa, Aaas, Mack, Kims osv. hylleplass i de fleste av sine utsalg. Nå skal Rema 1000 i kjent Lidl-stil presentere egne erstatningsmerker for kundene. Rema gir blaffen i de produsentene som rammes, leverandører som på grunn av Remas boikott, i dag må si opp mange av sine ansatte. Kan Rema boikotte, så kan jeg også det!

Og boikotten går aldeles utmerket! Den gjør ikke vondt en plass. Faktisk fremstår KIWI som en flottere og ryddigere butikk enn Rema 1000, og prisene hos KIWI er minst like lave – om ikke lavere. Er man pluss-kunde hos KIWI og samtidig Trumf-kunde, er det enda mer å spare. Jeg liker KIWI-konseptet der det meste er bedre enn hos Rema, på ett unntak nær; Remas brødutvalg er bedre enn KIWIs, men det er også det eneste. Så om jeg skulle savne Mesterbakerens brød (Rema 1000), så kan jeg gjøre som Rema-ledelsen selv; kjøpe brødet hos Rema og skvise resten av Rema 1000 sitt sortimentet. Jeg kan stikke innom Rema en gang i blant for å kjøpe brød (hvis savnet blir for stort), og så kan jeg dra videre til KIWI og handle resten der (dvs. mesteparten). Dessuten trengs ikke et slikt handlemønster gjøres så ofte, for brød egner seg jo meget godt til frysing, og dermed kan jeg opparbeide et visst brødlager.

Jeg savner ikke Rema-rotet

Ut over brødet er det ikke noe jeg savner hos KIWI, her er det mer stell på sakene, mer system – og betydelig mindre rot enn hos Rema. KIWI sin fruktdisk er f.eks. mer fristende enn Remas, friskere, bedre og minst like stort utvalg. Jeg savner ikke det rotete og lite oversiktlige grønt- og frukttorget som preger de fleste Rema-butikkene jeg har besøkt.

Jeg føler min boikott av Rema kommer til å vare lenge, veldig lenge, mye mer enn de 14 dagene jeg først antydet. For jeg er fornøyd med KIWI, for ikke si storfornøyd. Og best av alt; de varene som Rema ikke lenger ønsker å tilby, de finner jeg fremdeles hos KIWI. Heldigvis! Og takk for det! 

Les også: Statsministeren oppfordrer til forbrukermakt

 

La andre få vite om dette innlegget..