Kjell Grønners trofaste støttespiller

Alfhild grønner har alltid stått last og brast med sin mann kjell. Foto - john steffensen, www. Johnsteffensen. No

Alfhild var Kjell Grønners gullkantede lykke

Om Kjell Grønners sterke og trofaste kvinne

Ordtaket sier at bak en hver vellykket mann, står en sterk kvinne. Når Ten Sing i disse dager feirer 50 år, og primus motor fra starten av; Kjell Grønner, får mye oppmerksomhet for pionerprosjektet som startet i Bergens Ynglingeforening – KFUM i 1967, blir det i mine øyne feil å ikke nevne Kjells store kjærlighet, hans «gullkantede lykke», hustruen Alfhild.

For oss som pleide mye omgang med Kjell Grønner da Ten Sing så dagens lys i 1967, var det åpenbart at Kjell hadde en meget kjær og trofast støttespiller som aldri vek fra hans side. Alfhild bidro med sitt på flere områder, bl.a. var hun den perfekte vertinne som alltid var blid og imøtekommende når hun åpnet entredøren og ønsket gjester velkommen. I en periode var jeg selv hyppig hjemme hos den lille familien, bl.a. til oppbyggelige «husmøter», dvs. bibelstudiekvelder som vi nødig ville gå glipp av. Eller ledermøter i Ten Sing. Alfhild var der alltid, selv om hun holdt seg i bakgrunnen.

Alfhild var en kvinne vi alle så opp til. På samme måte som at Kjell Grønner hadde en spesiell utstråling,var Alfhilds smil, imøtekommenhet og vennlighet noe som satte spor. Fra oss som fikk oppleve den energiske, inspirerende og allestedsnærværende Kjell Grønner i ungdomstiden, vil vi gjerne rette en stor takk til Alfhild for alt som hun bidro med i kulissene.

Bildet øverst: Alfhild og Kjell Grønner i Hovedprosesjonen, 17. mai i Bergen. På slutten av syttitallet.

Les mer om Ten Sings 50 års jubileum

 

La andre få vite om dette innlegget..