Selskapsleker for voksne (3) – Finn din partner

Selskapsleker for voksne. I denne leken er det ulike par som skal finne ut hvor godt de kjenner hverandre

Selskapsleker for voksne

Klarer man å finne sin partner…?

En god selskapslek med stort potensiale, men det er viktig at leklederen gjør sitt ytterste for at alle i forsamlingen får med seg det som skjer. Mer om dette nedenfor…

Leker til festen – selskapsleker 3

Kategorien Selskapsleker for voksne er blitt en suksess. Ikke bare er dette blant de mest leste innleggene, det virker også som om mange finner det de søker etter. 

Selskapsleker for voksne. I denne leken er det ulike par som skal finne ut hvor godt de kjenner hverandreFinn din partner

Selskapsleker for voksne fortsettes med en lek som kan brukes på ulike måter. Første gang jeg så denne selskapsleken, var i et bryllup, og blant dem som måtte til pers var selvsagt bruden. Ikke nødvendigvis alene, gjerne sammen med andre kvinner i besøket. En forutsetning er det likevel at de som blir plukket ut er par. Alle kvinner skal ha sin mann/partner med i leken.

Den varianten som brukes mest er følgende: Fem – seks «staute» mannfolk tar oppstilling foran forsamlingen med den ene foten oppå en stol e.l.. Dette for at publikum lettere skal kunne følge med i det som foregår. Det ene buksebeinet er brettet opp til kneet, og skoen er tatt av. Mennenes respektive damer befinner seg i naborommet. De får ikke se mennene, heller ikke deres blottede legger.

Om litt kommer damene inn, men bare en deltaker om gangen. Hun blir geleidet inn, for hun har bind for øynene. Oppgaven som skal utføres, er at kvinnen (som altså ikke kan se) skal kjenne på de fem – seks manneleggene. Hun får bare ta på/berøre hver enkelts legg, og mennene får ikke lov til å komme med noen som helst lyder underveis – ikke en gang et lite sukk. Kvinnen skal forsøke å finne frem til sin mann ut fra leggene hun kjenner på. Oppgaven er ikke helt enkel, og det er ikke uvanlig at deltakerne bommer på sine gemaler. (Til stor latter for alle.)

Husk at leklederen «fotfølger» kvinnen med en mikrofon – eller sørger for at alle kommentarer som kvinnen kommer med underveis, tydelig blir videreformidlet til forsamlingen (f.eks. ved at leklederen gjentar det som blir sagt i forbindelse med berøringene. Dette er nødvendig hvis deltakeren snakker lavt.) Pass på at du som lekleder ikke sperrer utsikten for de som ser på.

En kan også krydre leken noe, f.eks. ved at en av leggene ikke er noen ordentlig legg, men en del av en knudrete trestamme (f.eks. en granlegg med litt pigger). Det kan også hentes frem andre gjenstander som liksom skal forestille en legg, f.eks. et plastrør, en stor flaske, en avlang melon eller lignende. En skal likevel være forsiktig med å overdrive dette, en effekt per deltaker kan være nok.

Leken kan også gjøres motsatt ved at det er mennene som kjenner på kvinnenes legger. Jeg har selv ikke erfaring med denne varianten, og det er muligens en viss fare for at dette kan utarte noe alt etter hvor edru (og fremmelige) deltakerne er. Leken kan også ha andre varianter, den blinde kan f.eks. kjenne på hendene, lepper, nese osv…. Selskapsleken kan være ved at den blinde ikke får berøre leggene (eller personen)  i det hele tatt, men bare lukte seg frem til sin partner…

Neste selskapslek: Oppdraget

Alle selskapsleker for voksne

La andre få vite om dette innlegget..