Selskapsleker for voksne (27) – Hvor godt kjenner de hverandre, egentlig?

Hvor godt kjenner de hverandre, egentlig? Selskapsleker for voksne. Johnsteffensen. No

Selskapsleker for voksne

En selskapslek som nesten er et «must» i ethvert bryllup…

Leker til festen – selskapsleker 24

Morsom og spennende oppvisningslek

Festleken, hvor godt kjenner de hverandre, egentlig? – går ut på å lokalisere hvor mye ett eller flere par vet om hverandre. 

I bøtter ig spann fins mange quizer på www. Johnsteffensen. NoOm du er i et bryllup, brudeparet til pers i denne selskapsleken. Men den kan også inkludere andre par som kjenner hverandre godt, ja endatil forloverne kan være en del av leken, samtidig som brudeparet er i aksjon. Alle deltakerne får to godt synlige plakater til rådighet. På den ene står det JA, på den andre NEI. Dersom det kun er brudeparet som er i aksjon, holder det med to plakater til hver av hovedpersonene. (Er forloverne også med i leken, skal disse ha tilsvarende plakater. Er det enda flere med, får også disse hver sine JA/NEI-plakater. Se lenger nede.)

Før leken settes i gang, kan det være på sin plass å øve litt på hvordan plakatene skal vises. Det er nemlig viktig at alle viser sine plakater SAMTIDIG! Forklar derfor hvilket regime som brukes når deltakerne skal avgi sine respektive svar. Si f.eks. følgende: Ditt svar skal vises i samme øyeblikk som jeg sier TRE. Vi øver: En… To… TRE! Plakatene skal vises godt synlig for alle i rommet, og paret/parene får ikke se på hverandre (eller kaste blikk på hverandre) før svaret er avgitt. Det gis bare poeng dersom begge personene (f.eks. brudeparet) har make svar, dvs. JA + JA eller NEI + NEI. I begge tilfeller gis 1 poeng, mens JA + NEI (dvs. divergens) ikke gir poeng.

Sjekk også artige FESTSANGER på www.johnsteffensen.no

Eksempler på spørsmål:  Hun liker å strikke.  Han er en handy man.   Hun liker å stå tidlig opp.  Han elsker å lage mat.   Hun er treningsnarkoman.   Han er sportsidiot.   Hun er svært impulsiv.  Han er et typisk B-menneske (dvs. legger seg svært sent).   Hun er morgengretten.  Han kaster klær og sko fra seg uten tanke på hvordan det ser ut.  Hun vil ha minst tre barn.  Han er spesielt interessert i historie.   Hun snorker.  Han snorker.   Hun må alltid sjekke flere ganger om døren er låst.  Han liker å se seg selv i speilet, og bruker ofte lang tid før han er klar.   Hun er avhengig av til enhver tid å være oppdatert på sosiale medier som Facebook o.l.  Han liker de fleste typer vin; rødvin, hvitvin, portvin, brennevin…   Hun stresser fort.   Han er alltid ute i siste liten.

Om du også velger å trekke inn forloverne, skal disse svare samtidig med brudeparet. Her gis det ekstrapoeng dersom den enkeltes forlover mener det samme som brudeparet. Eksempel: Et spørsmål som dreier seg om brudgommen. Brudeparet holder opp sine plakater der begge svarer JA. Også brudgommens forlover har svart JA. Da får brudeparet 1 poeng for at de har identiske svar + 1 ekstrapoeng fordi brudgommens forlover svarte det samme. Merk at det bare er en av forloverne som får vise plakatsvar til hvert spørsmål, avhengig av hvem (dvs. brud eller brudgom) spørsmålet handler om.

En kan også velge å ha flere par i aksjon f.eks. en konkurranse mellom brudens og brudgommens foreldre, evt. det paret i forsamlingen som giftet seg sist. Disse kan også tevle mot brudeparet. Kanskje med kvalifiseringsrunde om hvem som kan få møte brudeparet til duell? I slike konkurranser kommer poengsummene mer til sin rett. Kanskje er det slik at de som har levd sammen lengst, kjenner hverandre bedre enn de som er nygift? Eller kanskje er det motsatt? Her er ikke noe sikkert. Det kan være at resultatet vil overraske… Leken er i hvert fall fornøyelig og vekker mye latter. Lykke til! 

Neste selskapslek: Hva er dette for noe?

Alle selskapsleker for voksne

www.johnsteffensen.no har flest selskapsleker for voksne

La andre få vite om dette innlegget..