Focacciabrød. Den aller beste oppskriften.

Focacciabrød. Den aller beste oppskriften.

Mange mener at denne oppskriften på focacciabrød er verdens beste. Det går selvsagt ikke an å dokumentere slikt, men dette focacciabrødet er virkelig velsmakende. Brødet inneholder en rekke godsaker som bidrar til at resultatet blir spesielt bra. En innertier som faller i smak hos liten og stor! Anbefales på det varmeste, bl.a. som tilbehør til Lasagne.

INGREDIENSER TIL DEIGEN:

1 kg hvetemel

1 pakke tørrgjær (blå)

2-3 ss honning

1-2 ss sukker

1-2 ts salt

Ca 9 dl lunkent vann

 

OLJEBLANDING OG «TOPPING»:

1 ts rosmarin

1 ts timian

1 ts oregano

1 ts basilikum

Fingersalt (f.eks. Maldon)

1-2 dl olivenolje

Evt. soltørkede tomater, fetaost, oliven etter ønske.

 

FREMGANGSMÅTE:

For å gjøre Focacciabrødet ekstra luftig, siktes mel og gjær sammen 2 ganger!

Mel, gjær, sukker, honning og salt blandes og tilsettes vann. Rør alt til deigen blir klissete. 

Hvis du ønsker soltørkede tomater, fetaost eller oliven, finhakkes dette og røres inn i deigen.

Deigen skal nå heves under plast og bakehåndkle i minst 1 time. (Om du setter stekeovnen på 50 grader og slår den av når du setter inn deigen, fungerer stekeovnen som et heveskap.)

Nå lager du oljeblandingen. Ha oljen i et litermål, tilsett krydder og rør sammen.

Ferdig hevet deig i langpanne med bakepapir.

Når deigen er ferdig hevet, har du bakepapir i en langpanne og heller den hevede deigen oppi den og fordeler den ut over.

Nå skal deigen hvile i ca 15-20 minutter.

 

Med alle fingrene dyppet i oljeblanding, stikkes mange huller i focacciadeigen gjentatte ganger.

Dypp fingertuppene godt ned i oljeblandingen og stikk mange huller i hele foccaciadeigen med fingrene. Bruk all oljen, dyp fingrene i oljeblandingen kontinuerlig. Oljeblandingen skal ned i hullene.

Skjær opp foccaciaen før steking slik at man lett kan brekke av bitene etter steking. (Lag snittene i passelige «serveringsbredder». Da fordeler også oljen seg bedre inn i brødet og gjør det saftig.)

Dryss mye fingersalt over brødet.

Stek foccaciabrødet i 15 minutter på 220 grader til det har fått en gyllen, brun skorpe.

Til slutt skal brødet hvile i 15 minutter før det serveres. Brødet er aller best det første døgnet.

Verdens beste foccaciabrød. Meget, meget godt. Kan virkelig anbefales! Inger over – ingen ved siden! Foto: John Steffensen

PS! Oppskriften ble funnet på nettet for flere år siden. Den er blitt vårt opplagte førstevalg!

En av mine lesere har følgende å legge til: «Jepp, akkurat den oppskriften vi bruker 👌 Knallgodt!! Har minsket litt på sukkeret.. Og vi pleier å drysse litt maldonsalt og krydderolje på bakepapiret før deigen has i, så er det litt mer smak i bunnen 👌nam nam!»

Takk, Beate, for ditt gode innspill. (John)

Familiens favoritt - Fenomenale frokostbrød
Disse frokostbrødene er nøyaktig så gode som de ser ut til. Oppskriften finner du ved å klikke på bildet.

 

La andre få vite om dette innlegget..