Focacciabrød. Den aller beste oppskriften.

Verdens beste oppskrift på focacciabrød foto john steffensen. Www. Johnsteffensen. No 6

Focacciabrød. Den aller beste oppskriften.

Oppskrift som er eksepsjonelt god... Www. Johnsteffensen. No ill. Av kanwardeep kaur unsplashMange mener at denne oppskriften på focacciabrød er verdens beste. Det går selvsagt ikke an å dokumentere slikt, men dette focacciabrødet er virkelig velsmakende. Brødet inneholder en rekke godsaker som bidrar til at resultatet blir spesielt bra. En innertier som faller i smak hos liten og stor! Anbefales på det varmeste, bl.a. som tilbehør til Lasagne.

INGREDIENSER TIL DEIGEN:

1 kg hvetemel

1 pakke tørrgjær (blå)

2-3 ss honning

1-2 ss sukker

1-2 ts salt

Ca 9 dl lunkent vann

 

OLJEBLANDING OG «TOPPING»:

1 ts rosmarin

1 ts timian

1 ts oregano

1 ts basilikum

Fingersalt (f.eks. Maldon)

1-2 dl olivenolje

Evt. soltørkede tomater, fetaost, oliven etter ønske.

 

FREMGANGSMÅTE:

For å gjøre Focacciabrødet ekstra luftig, siktes mel og gjær sammen 2 ganger!

Mel, gjær, sukker, honning og salt blandes og tilsettes vann. Rør alt til deigen blir klissete. 

Hvis du ønsker soltørkede tomater, fetaost eller oliven, finhakkes dette og røres inn i deigen.

Deigen skal nå heves under plast og bakehåndkle i minst 1 time. (Om du setter stekeovnen på 50 grader og slår den av når du setter inn deigen, fungerer stekeovnen som et heveskap.)

lager du oljeblandingen. Ha oljen i et litermål, tilsett krydder og rør sammen.

Focacciabrød klissete deig
Ferdig hevet deig i langpanne med bakepapir.

Når deigen er ferdig hevet, har du bakepapir i en langpanne og heller den hevede deigen oppi den og fordeler den ut over.

Nå skal deigen hvile i ca 15-20 minutter.

 

Focacciabrød deigen er klar... Foto john steffensen www. Johnsteffensen. No
Med alle fingrene dyppet i oljeblanding, stikkes mange huller i focacciadeigen gjentatte ganger.

Dypp fingertuppene godt ned i oljeblandingen og stikk mange huller i hele foccaciadeigen med fingrene. Bruk all oljen, dyp fingrene i oljeblandingen kontinuerlig. Oljeblandingen skal ned i hullene.

Skjær opp foccaciaen før steking slik at man lett kan brekke av bitene etter steking. (Lag snittene i passelige «serveringsbredder». Da fordeler også oljen seg bedre inn i brødet og gjør det saftig.)

Dryss mye fingersalt over brødet.

Stek foccaciabrødet i 15 minutter på 220 grader til det har fått en gyllen, brun skorpe.

Til slutt skal brødet hvile i 15 minutter før det serveres. Brødet er aller best det første døgnet.

Focacciabrød verdens beste ferdig. Foto john steffensen. Www. Johnsteffensen. No 1
Verdens beste foccaciabrød. Meget, meget godt. Kan virkelig anbefales! Inger over – ingen ved siden! Foto: john steffensen

PS! Oppskriften ble funnet på nettet for flere år siden. Den er blitt vårt opplagte førstevalg!

En av mine lesere har følgende å legge til: «Jepp, akkurat den oppskriften vi bruker 👌 Knallgodt!! Har minsket litt på sukkeret.. Og vi pleier å drysse litt maldonsalt og krydderolje på bakepapiret før deigen has i, så er det litt mer smak i bunnen 👌nam nam!»

Takk, Beate, for ditt gode innspill. (John)

Familiens favoritt - fenomenale frokostbrød
Disse frokostbrødene er nøyaktig så gode som de ser ut til. Oppskriften finner du ved å klikke på bildet.

 

La andre få vite om dette innlegget..