Vask av vinduer. Hva er best?

Vask av vinduer. Hvordan gjøres det best?

Den enkleste og rimeligste er testvinner

Vask av vinduer – Hvilken metode er best?

Vask av vinduer. Hvordan gjøres det best?Mange gruer seg for å vaske vinduer. Ofte blir det utsatt og utsatt, og det er lett å finne gode unnskyldninger for at vask av vinduer må utsettes: Det regner, det er for kaldt, solen skinner, osv. Og når det er egnet vær, glemmer en det gjerne, for de skitne og skjoldete vinduene synes best når solen skinner på dem. Eller kanskje vindusvasken utsettes fordi det er meldt regn om litt…?

Ikke lett å finne egnet dag, særlig ikke hvis en i tillegg er lite motivert eller endatil strever med å få vindusvasken til. For hvilken vask av vinduer er egentlig den beste? man investere i kostbart utstyr av typen Jif som Lilleborg produserer, eller går det an å gjøre det på en enklere, billigere og greiere måte?

Nettstedet dinside.no testet for et par år siden ulike måter å gjøre vindusvasken på, såvel gode, gamle kjerringråd som mer sofistiskerte og dyre løsninger. Deres konklusjon var klar, selv om de fleste metodene ga et godt resultat, ble vinneren følgende:

Nylon-vask ypperlig til vask av vinduer

Testvinneren ble dette produktet; nylon-vask - vidundermiddel for vask av vinduer. (www. Johnsteffensen. No)Produktet Nylon-vask er å få kjøpt i dagligvarebutikkene og har vært i handelen like siden 1951. I følge pakningen er dette et «vidundermiddel» for vask av vinduer, pluss en rekke andre bruksområder. Vindusflatene vaskes med svamp eller klut pluss Nylon-vask blandet ut i varmt vann. Deretter tørkes rutene med et rent kjøkkenhåndkle. Vinduet skal ikke spyles eller skylles.

Enkle vaskeredskaper med andre ord, i tillegg til at Nylon-vask er billig. Pris på Rema 1000 er kr 21,90 (nov. 2013). Vinduene blir rene og blanke og uten skjolder, i følge dinside. Et pluss er det også at Nylon-vask på emballasjen har en oppskrift for hvordan en skal gå frem ved vask av vinduer.

Nettstedet sjekket også Zalo-Ultra. Den grønne, originale varianten ble blandet ut i varmt vann, vasket med klut og fjernet med nal. Også her ble resultatet bra, men det kan lett bli for mye Zalo i vannet – og da blir det mye skum. (Men… skummet synes ikke å påvirke sluttresultatet i negativ retning.)  

Også Jif vindussystem ble testet, settet som inneholder bøtte, forvasker i mikrofiber, nal og klut. Vinduene ble blanke og rene, uten skjolder, men løsningen var kostbar. Dessuten syntes testpanelet at det ble vel mye søl fra forvaskeren når vinduene ble vasket fra innsiden.

Testvinner: Nylon-vask for flott resultat – i tillegg til at produktet er billig og ikke krever innkjøp av avansert utstyr.

Det ble også dokumentert at en ikke skal vaske vinduer i direkte sollys. Vinduene tørker for fort og blir skjoldete. Det beste er å vaske i overskyet vær og med plussgrader i luften.

Aktuelle lenker: Tre tips for rene vinduer.  Den enkleste vindusvasken.

Sjekk også hvordan du får sølvtøyet pent igjen på en rask, rimelig og effektiv måte.

La andre få vite om dette innlegget..