Den som elsker Gud

Den som elsker gud... Foto hugo fergusson unsplash

Den som elsker Gud.

Jeg har skrevet det før; en kristen er i utgangspunktet ikke noe bedre menneske enn andre. Han eller hun har ingen grunn til å slå seg for brystet og si; «jeg er bedre enn de fleste, se på meg – jeg har skjønt det, jeg er rettferdig, jeg er perfekt!» Det er ikke slik det henger sammen. Når en kristen søker nattverd i kirken, er det ikke et premiebord han eller hun står overfor. Nei, den kristne tar i mot nattverden fordi han eller hun innrømmer sin svakhet og ber om tilgivelse for sine synder og sin utilstrekkelighet.

Akkurat nå. Tanker ut fra ord i bibelen. Til ettertanke... På www. Johnsteffensen. NoDessverre er det litt for ofte slik at bekjennende kristne gjennom sin væremåte, sin oppførsel, selvgodhet etc. stiller seg i veien for det som Bibelen faktisk forkynner. Slik sperrer de for lyset – for livets lys. I stedet for å reflektere skinnet fra Guds kjærlighets lys, kaster noen kristne skygger på dem som er på leting etter Gud. Søkende som legger merke til hvordan bekjennende kristne praktiserer sin tro, og som leter etter gode forbilder for hvordan de selv kan leve som kristen.

Bibelen er tydelig på at vi som kristne skal heie hverandre frem, kappes om å hedre hverandre, bygge hverandre opp, støtte hverandre, gi hverandre hjelp og oppmuntring. De kristne skal være gode eksempler i tykt og tynt. Dagens bibelord er derfor en viktig påminnelse til oss alle: 

‘Den som sier: «Jeg elsker Gud», men likevel hater sin bror, er en løgner. For den som ikke elsker sin bror som han har sett, kan ikke elske Gud som han ikke har sett. Og dette er budet vi har fra ham: Den som elsker Gud, må også elske sin bror.’  1. Johannes 4,20-21

Tekst: John Steffensen  (Foto øverst: Hugo Fergusson / Unsplash)

Les andre ord til ettertanke
Middelhavskosthold del 1. Foto louis hansel unsplash
Les mer om hjertesunt kosthold. Klikk på bildet over. Mvh john

La andre få vite om dette innlegget..