Venstreleder Trine Skei Grande rotet det til. Igjen…

Venstreleder trine skei grande satte vel politikerne først og ikke folk flest...

Trine Skei Grande (V) uten bakkekontakt

Grande sin unnskyldning er syltynn. Mener hun virkelig dette, er det på høy tid at hun finner seg noe annet å gjøre, for eksempel få seg et arbeid som folk flest.

Venstre trodde at den rause ordningen for utstemte Stortingsrepresentanter, var en ordning som speilet alle andre sine ordninger…

Jeg har tidligere kritisert Venstreleder Trine Skei Grande for flere lite gjennomtenkte påfunn og uttalelser de siste årene. Nå har hun klart det igjen! 13. desember 2016 forklarte Trine Skei Grande i flg. Nrk Tekst-TV at hun angrer på at hun gikk inn for to års etterlønn (til sammen rundt 1 800 000 kroner) til Stortingsrepresentanter som ikke fikk ny jobb etter å ha sluttet på Tinget. Men etter at Venstre gikk inn for denne svært så rause etterlønnsordningen, kom Grande og flere andre partiledere til sannhets erkjennelse. Venstrelederen lirte da av seg følgende utrolige unnskyldning: «Vi (i Venstre) trodde dette var en ordning som speilet ordninger utenfor dette huset (dvs. Stortinget)»

Det er utrolig at en partileder med så lang fartstid i Stortinget, ikke har mer peiling på hva politikervedtakene faktisk innebærer for folk flest. Jeg gidder ikke å utbrodere hennes ansvarsfraskrivelse og påståtte uvitenhet ytterligere, men Venstrelederen viser nok en gang at hun mangler bakkekontakt. Og det er virkelig ille! Venstres slagord «folk først» kunne like gjerne vært omformulert til «politikere først»! 

Hennes uttalelse sjokkerer i like stor grad som da Sylvi Listhaug (Frp) for flere år siden gikk av som eldrebyråd i Oslo. Da dro hun på ferie til Thailand samtidig som hun hevet 80.000 kr i måneden i etterlønn fra Oslo kommune, og skrev at det var «deilig å bli arbeidsledig :)». Jeg føler meg rimelig trygg på at samtlige arbeidsledige i dette landet ikke synes det er vidunderlig, herlig eller deilig å gå uten arbeid!

Partileder Bjørnar Moxnes i Rødt har kommenterte også Stortingets etterlønnsvedtak (vedtaket som «alle» i ettertid distanserte seg fra – og ville reversere – fordi de ikke visste hva de vedtok.) Moxnes skriver i Dagbladet: «Utstemte Stortingspolitikere burde gå på NAV når tre månedene er over – slik som alle andre. Kanskje ville det gitt politikerne en ekstra dytt for å få skikk på NAV.»

Han har et poeng der…

La andre få vite om dette innlegget..